Спорът възникнал заради надвзети $ 0.25 в цената на железопътен

...
Спорът възникнал заради надвзети $ 0.25 в цената на железопътен
Коментари Харесай

Индиец спечели съдебна битка за $ 0.25, след 22 години борба с правосъдието

Спорът зародил поради надвзети Щатски долар 0.25 в цената на железопътен билет, които касиерът на касата за билети отказал да възвърне на ощетения пасажер. Мнозина биха махнали с ръка, само че клиентът се оказал юрист и решил да вземе нещата в ръцете си, отнасяйки обстановката до съда.

„ През цялото време железниците се опитваха да убедят съда да отхвърли случая, казвайки, че жалбите против железниците би трябвало да бъдат адресирани до железопътната администрация, а не до органите за отбрана правата на потребителите “, споделя жалбоподателят господин Чатурведи пред BBC News.

Така че, въоръжавайки се с самообладание, увереност и след „ повече от 100 правосъдни чувания “, той траял делото и съумял да употребява решение на Върховния съд от 2021 година, с цел да потвърди, че въпросът може да бъде прегледан в съд за отбрана на потребителите.

Накрая присъдата станала действителност - железницата била наказана да му заплати 15 000 рупии ($ 189) - първичните 20 рупии, плюс лихвите, насъбрани за 22...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР