Спомените, дори най-ценните, избледняват изненадващо бързо. Но не вярвам в

...
Спомените, дори най-ценните, избледняват изненадващо бързо. Но не вярвам в
Коментари Харесай

7 цитата от Казуо Ишигуро

" Спомените, даже най-ценните, избледняват изненадващо бързо. Но нямам доверие в това. Спомените, които оценявам най-вече, в никакъв случай не са избледнявали. "
" Никога не ме оставяй "

" Отнехме изкуството ви, тъй като мислехме, че ще разкрие душите ви. Или, да го кажем възпитано, направихме го, с цел да потвърдим, че въобще имате души. "
" Никога не ме оставяй "

" Всяко дете би трябвало да бъде заблуждавано, в случай че желаеме да израсне без контузии. "
" Никога не ме оставяй "

" Вечерта е най-хубавата част от деня. Свършил си си работата, в този момент можеш да вдигнеш крайници и да се отпуснеш. "
" Остатъкът от деня "

" Ако смяташ, че към този момент си идеален, в никакъв случай няма да достигнеш висините, на които без подозрение си кадърен. "
" Остатъкът от деня "

" Чудя се дали това, което усещаме през днешния ден, не е като тези дъждовни капки, към момента падащи върху нас от небето, въпреки от дълго време да е спряло да вали. Чудя се дали без спомените ни, не остава нищо друго с изключение на любовта да избледнее и да почине. "
" Никога не ме оставяй "

" Когато съм дъртак и погледна обратно към живота си и видя, че съм го посветил на задачата да хващам неповторимата хубост на света, ще бъда задоволен. И никой няма да може да ме убеди, че съм си изгубил времето. "
" Остатъкът от деня "



Американският публицист с японски генезис Казуо Ишигуро е Нобелов лауреат за литература през 2017 година Той е издал няколко романа: " Остатъкът от деня " (превод на Правда Митева), " Никога не ме оставяй " (првод на Мария Донева), " Погребаният исполин " (превод на Владимир Молев), " Когато бяхме сираци " (превод на Боряна Семкова-Вулова). От тях сполучливи екранизирани " Остатъкът от деня " (1993 година, реж. Джеймс Айвъри) и " Никога не ме оставяй " 2010 година, реж. Марк Романек). На български книгите на Ишигуро са издавани от издателство " Лабиринт ".
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР