Спокойствие цари на българския пазар на горива. Българските потребители се

...
Спокойствие цари на българския пазар на горива. Българските потребители се
Коментари Харесай

От Лукойл с любов

Спокойствие царува на българския пазар на горива. Българските консуматори се успокояват от сегашните ценови параметри, които доближават съвсем равнищата от преди началото на войната в Украйна. Решението на Комисия за защита на конкуренцията за налагане на санкция на „ Лукойл “ също се възприема, като дисциплинираща мярка наложена от пазарния регулатор. В момента никой не може да предвижда, какви ще бъдат тези цени в идващите няколко месеца. Това е по този начин, тъй като ползата е концентриран в износа. Висшия мениджмънт на „ Лукойл “ от време на време твърди българското държавно управление, че съблюдава всички правила и се преценява със глобите наложени от Европейски Съюз. Въпреки миналата вътрешна инспекция на „ Лукойл- Нефтохим “ и обществените уверения на рафинерията, че нямат сделки и в никакъв случай не са изнасяли горива за Украйна, в действителност тази комерсиална линия освен съществува, само че и процъфтява. Схемата доста прилича тази с износа на българско оръжие. Той не съществува, само че за него ни благодарят на интернационално политическо равнище. И експорт на горива няма, единствено „ Лукойл – България “ ги продава на български компании дистрибутори, които изнасят продукцията на рафинерията в Украйна. Това са и едни от най-големите експортьори и респективно огромни данъкоплатци в България - „ Сакса “, „ Булмаркет “, „ Инса Ойл “, „ GTA ”, “ДМВ “ и редица други. Те осъществят положителни облаги от продажбата на украинските си сътрудници, под формата на благородна грижа за облекчаване на крайната нужда от дизел и бензин във воюващата Украйна. В сегашния миг в българската рафинерия на „ Лукойл “ към момента се преработва съветски недопечен нефт и описаната скица ще продължи да работи, до момента в който България е в изискванията на дерогация. Това подсигурява едни много положителни облаги за всички по веригата: за българските дистрибутори, които „ съчувстват на украинския народ “ и по тази причина посредничат за реализирането на горивата, само че най-много и за Русия, която си е осигурила паричните потоци от работещата рафинерия „ Лукойл Нефтохим “.
„ Лукойл “ самоотвержено се пробва да убеждава обществеността, че ще направи всичко допустимо да преработва първични материали от Казахстан или Азербайджан. Ще ги внася през съветското пристанище Новоросийск, с посредничеството на добре познатия, дълготраен и угодлив снабдител на съветски петрол – „ Литаско “. Изведнъж оправданията, че на рафинерията и трябват от 6 месеца до 1 година за пренастройка на оборудванията, изчезнаха. Сега имаме декларация за цялостна подготвеност незабавно да се стартира преправка на нов тип суровина. Като си знаем посредника-доставчик, какъв брой е за поверие, че суровия нефт е от Казахстан, а рафинерията ще се пренастройва?
Санкциите наложени на Русия от Европейски Съюз към този момент стартират да се отразяват в ограничение на количествата на рандеман на недопечен нефт. Затова задържането на паричните потоци от експорт на модифицирани горива за Украйна е от забележителна значимост за съветското държавно управление. Към всичко това би трябвало да прибавим и спецификата със „ стабилната “ предизборната конюнктура в България. Населението е извънредно сензитивно към увеличението на цените на горивата, което води и до увеличение на инфлацията. За възможното повишение на цените на бензиностанциите обичайно ще бъде упрекнато служебното държавно управление. Истината е, че нито някой от министрите в него, нито който и да е търговец на пазара на горива не може да предвижда с каква стъпка ще се усилват цените на бензина и дизела, само че всички имат своята причина да желаят видимо успокоение на пазара на дребно. Докато от неговия ценовия фронт няма вести, в износа ще се запазят съвършено работещите схеми за облаги от Украйна.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР