В днешния дебат в BTV Тази сутрин участие взеха Деница

...
В днешния дебат в BTV Тази сутрин участие взеха Деница
Коментари Харесай

Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат за икономиката. Как могат да се увеличат доходите на българите

В днешния спор в BTV „ Тази заран " присъединяване взеха Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, Венко Сабрутев от ПП-ДБ, Йордан Тодоров от „ Възраждане " и Николай Каварджиклиев от „ Българска социалистическа партия за България ".

Ако четем изявленията на някогашния финансов министър Асен Василев, можем да останем с усещане, че България доста е повишила приходите си. Номинално може да има растеж, само че с парите, които сме получили повече, не можем да си купим повече. Една от аргументите за това е, че усилваме приходите на хартия през формули. Ако приходите можеха да се усилват с формули, това щеше да се употребява в Елада. Трябва да увеличим продуктивността на жителите, опцията да има повече бизнес, което изисква политическа непоклатимост и вероятност. Трябва да приказваме за повишение на покупателната дарба. Поемаме ангажимент тя да доближи 80% от средноевропейската в границите на един цялостен управнически мандат. Необходими са и редица промени. В земеделието би трябвало да се реши въпросът с работната мощ. В опазването на здравето би трябвало да се лимитират неефективните разноски. Трябва да се увеличи конкурентоспособността на жителите, разяснява Деница Сачева.

Ясно би трябвало да кажем на българските жители - предходната и по-миналата година България беше на първо и второ място по растеж на приходите в Европейски Съюз. И тази година се обрисува да сме първи по растеж на приходите. С 3 лв. на година по време на ръководството на ГЕРБ се увеличаваха пенсиите. С тези жълти стотинки. Какво се случи с работната заплата? За 3 години наваксахме закъснение от 13 години. Пенсиите са двойно по-големи. Заварихме пенсия от 343 лв.. Сега е 883 лв.. Има ли разлика? Деница Сачева споделя, че са за европейски приходи, а Бойко Борисов сподели, че е срещу повдигането на пенсиите. Не мога да схвана тази политическа шизофрения от страна на ГЕРБ. Видяхме пенсионната промяна на мизерията. Латиноамерикански модел, разяснява Венко Сабрутев.

Йордан Тодоров разяснява, че е цинично някогашните съдружни сътрудници да спорят кой е по-виновен за това ние да сме на дъното на всички ранглисти за страните членки на Европейски Съюз. За да имаме съществено нарастване на приходите, повече пари за пенсии и обществени заплащания, би трябвало да имаме мощна стопанска система и произвеждане. 80% от стоките са импорт, а 20% са родно произвеждане. Ако желаеме да имаме мощна стопанска система, тази наклонност би трябвало да се обърне. 80% от употребяваните артикули, би трябвало да са създадени в България. Трябва да формираме преговорен екип и да предоговорим изискванията, по които България е член на Европейския съюз. Страните от Западна Европа могат да си разрешат да изнасят артикули и услуги в България. Няма по какъв начин да имаме доста нарастване без постоянна и разрастваща се стопанска система. През последните 15 години пристигнаха огромни корпорации, направиха монополи, картели и изнасят милиарди. Предложихме данъчно облекчение, които желаят да развиват бизнес в едва развитите райони в България. Това е гръбнакът на стопанската система - дребният бизнес.

С изобретателно счетоводство добавена стойност не се прави, към сътрудниците от Политическа партия. Евростат можем да го четем по доста способи. Индексът за потребителската мощ демонстрира покупателната дарба и тя не е повишена. Години наред Българска социалистическа партия се грижи за благосъстоянието на българския народ. Имаме ясна стратегия от комплекси и фактори, които ще оказват помощ за повишението на приходите и покупателната опция. Крайно време е земеделието да не бъде употребявано за правене на политика. Нужен е проект и бистрота. Трябва да се реформира осигурителната система. Последните 4 години тотално трансформираха живота на всички. Това ще се реализира в разговор с всички. Промяната ще пристигна от метода, по който се дефинира осигурителната вноска. Трябва да има ясна политика за събиране, тъй като такава няма или не се прави. Трябва да се дискутира до каква степен пенсионният модел е съответен. Пенсиите се заплащат от събраните налози, разяснява Николай Каварджиклиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР