Споделяме, че тази помощ е изключително необходима за туроператорите. Затова

...
Споделяме, че тази помощ е изключително необходима за туроператорите. Затова
Коментари Харесай

Министерството на туризма и туроператорите - неразбирането продължава

" Споделяме, че тази помощ е извънредно нужна за туроператорите. Затова я задвижихме оптимално бързо . Нотификацията за тази помощ - утвърждението от Европейската комисия, е изпратена в края на април от предходното ръководство на институцията, получихме утвърждение малко преди края на месец май, което беше в период. Задвижихме документите за реда и критериите по изплащането на тези помощи според гласуваната мярка в закона. Постановлението е признато от Министерския съвет. Затова не одобрявам рецензията, че сме забавили процедурата ". Това сподели пред БНР зам.-министърът на туризма Даниела Стоева. 

Стоева посочи, че държавната помощ е за подкрепяне на туроператорите с ликвидни затрудения и за обезпечаване на дейна отбрана на потребителя

" Условията за кандидатстване на са доста по-различни спрямо предходната година. Изключението, което основава дискомфорта, е за сбъднат надзор по какъв начин тези помощи са били разходвани при миналата скица . То е непреодилимо, тъй като става дума за държавни помощи ", добави Стоева в предаването " Нещо повече ". 

Тя разясни, че при втората процедура обсегът на компаниите, които могат да аплайват, е уголемен

" Тук става въпрос за законови условия, които не подлежат на коментар. Става въпрос за разходване на държавни помощи, които се регламентират от Европейската комисия и строго се съблюдава за реда и за контрола. Не можем да си позволим да няма надзор по към този момент раздадени държавни помощи за същата цел ". 

Туроператори и туристически организации възнамеряват митинг пред президентството по отношение на отпущането на последната помощ за сектора. От сдружението  " Обединение Бъдеще за туризма " считат, че Министерството на туризма е трансформирало разпоредбите и се бави с отварянето на мярката за кандидатстване .

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР