„Споделям мнението на повечето членове на Националния съвет, че ние

...
„Споделям мнението на повечето членове на Националния съвет, че ние
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев, БСП: Нямаме никакво намерение да разиграваме цирковете нито на ИТН, нито на ГЕРБ

„ Споделям мнението на множеството членове на Националния съвет, че ние нямаме късмет да осъществяваме този мандат заради простата причина, че новите партии, които бяха образувани в Народното събрание, напълно ясно показаха своето мнение, че не желаят и няма да договарят с Българската социалистическа партия. При това състояние ние с 43 депутати няма по какъв начин да прокараме държавно управление в Народното събрание. Ние предлагахме към този момент в този парламент, внесохме пакет от оферти включително актуализация на бюджета, обществен пакет за работещи родители, за учениците от 1 до 4 клас, преразглеждане на пенсиите по европейски пример. Но както сътрудниците от ГЕРБ и Движение за права и свободи, по този начин и новите партии изрично отхвърлиха да включат в дневния ред тези извънредно значими за България проблеми и се нахвърлиха с “огромна гняв “ да вършат нов Изборен кодекс, от който се получи един много безреден законов документ. “ Това съобщи депутатът от ПГ на “БСП за България “ проф. Румен Гечев в ефира на NovaNews.

„ Ние сме систематична партия и доста се гордеем с това, защото държавната машина е систематична и в нея има политическа система в целия свят и антисистемният метод е анархията “, безапелационен бе той като добави: „ Ние нямаме никакво желание да разиграваме цирковете нито на „ Има такава страна “, нито на ГЕРБ. Българската социалистическа партия подходи държавнически и ние предложихме решения, които не са леви или десни, а са свързани с тежкото положение на България сега. “

В предаването “Офанзива “ той попита за какво ГЕРБ не желаят да внесат актуализация на бюджета? „ От това има потребност, тъй като тяхната политика е “след нас и потоп “. Новите партии не желаят да поемат отговорност и най-после желаят от Българска социалистическа партия да поеме някакви тежести “, изясни социалистът.

По думите на проф. Гечев Българска социалистическа партия от дълго време упорства за машинния избор. „ Ние настоявахме последните избори да се гласоподава напълно машинно, ГЕРБ обаче направи всичко допустимо да се проведат комбинирано. “

На въпроса дали Българска социалистическа партия има специалисти, които да даде за експертно държавно управление на Радев, проф. Гечев отговори: „ Българска социалистическа партия има специалисти, само че дали ще даде вземат решение груповите органи. По Конституция президентът взима решение и носи отговорност за служебния си кабинет. Не сме обсъждали и нямаме желание да предлагаме нищо. Ако бъде отправено искане към Българска социалистическа партия за подпомагане, то ще бъде разисквано и решено от Националния съвет “, разясни проф. Гечев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР