СподелиЗащо трябва да има правителство?Първо, факторът войната в Украйна“ не

...
СподелиЗащо трябва да има правителство?Първо, факторът войната в Украйна“ не
Коментари Харесай

Четири причини защо трябва да има правителство

Сподели
Защо би трябвало да има държавно управление?

Първо, факторът „ войната в Украйна “ освен че не понижава своето значение, само че се и усилва, изключително в подтекста на теракта в Москва и неизбежната ескалация на борбата на Русия със Запада по-късно. Независимо от истината, Путин ще употребява нещастието за ескалация на репресиите и насилието, в това число към Украйна и тоталната милитаризация на живота в страната. На него му би трябвало Отечествена война и разказа, че терористите и „ нацистите “ от Украйна са в свещенна война против Русия.
Европейски Съюз и НАТО нямат никаква друга опция с изключение на да одобряват предизвикването и да преминат към военно-временна стопанска система и фактически да се готвят за война, колкото по-скоро, толкоз по-висока е вероятността война да бъде избегната.
Предстои готовност в Русия и публична приложимост на термина „ война “, което Конституцията на РФ свързва с готовност, а специалистите с подготовка на огромна офанзива в Украйна в идващите месеци с цел да се завоюва „ победа “. Защото ресурсите на Путин за продължителна война се изчерпват.
Второ, най-голямата неточност на политиците, че не смеят да кажат истината на обществото за рисковете и заканите от войната и от ескалацията на борбата сред Русия и съюзите в които членуваме. Пацифистката линия на проруските сили е повече приспивна ария, с детайл на заплашване и демобилизация на публичното мнение. От друга страна, нито ГЕРБ, нито ППДБ, нито Движение за права и свободи не споделят на обществото какви са идващите равнища на риск и заплахите за България, които НАЛАГАТ промяна на държанието на политическия хайлайф.
Трето, Реформите у нас са витално значимо и то незабавно, в това число в правосъдната система и службите, да не приказваме медиите, тъй като това е имунната система на обществото. Не може по най-важното следствие в последно време Турски поток да има медии с искания за национална значителност и покритие да я замитат. Да не приказваме за систематична опасност – битката с корупцията, тъй като най-важното в една готовност на ресурсите и обществото е съзнанието, че най-хубавата подготовка е внезапно да съкратиш зоните на стратегическа накърнимост – каналите по които „ врагът “ може да те дестабилизира. От историята на войната в Украйна стана ясно, че най-голямата компликация на украинците е да затворят точно тези канали, в това число корупцията, по които ресурсите не се трансформират в по-висока боеготовност. И те реализираха обилни триумфи. За нас е същото – каквито и средства да вложим в защита, развиване и подготвеност за противопоставяне, което е равностойно и на оцеляване на полезностите ни. Без да свием зоните на уязвимостта, която тече по канали на съгласуваност с съветски планове и бизнес, всичко друго ще остане всуе.
След законопроекта на Възраждане за излизането ни от НАТО, което е очевидна провокация, става неотменимо значимо да се влезе в еврозоната за имаме дефинитивна котва на принадлежност към Европейски Съюз и НАТО. Вариантът на ГЕРБ и Движение за права и свободи да се взаимодейства с ППДБ, само че за сметка на изчистване на терена от наследството на проруските политики на държавните управления на Борисов и служебните на Радев. В противоположен случай всевъзможни старания на натоварените с политическа отговорност страни ще се трансфорат в търкания, в кавги. Само пречистващата рецензия, и изключително самокритиката, може да почисти терена за ограничения по увеличаване на устойчивостта ни като страната – тъй като би трябвало да е ясно – става дума за оцеляването ни като страна, като цивилизационен избор, като полезности. Който желае да чака нов 9 ти септември, би трябвало да бъде назван като зложелател и изолиран. Военно време е.
Четърто, прекосяването ни на военна нога изисква извънредно ясни, презицни, и ресурсно разчетени ограничения по реиндустриализация и усмиряване на рисковите част от зелените политики – които ни вършат още веднъж по-уязвими.
И тук първата тематика е въпросът за ресурсите – безусловно закононарушение е дребни групи от хора да блокират изследването и добива на запаси. Във военно време за това би трябвало да се търси наказателна отговорност. Както и на тези, които работят против отбранителните благоприятни условия на страната.
На фона на всичко гореизложеното се съгласете, че всевъзможни терзания на личностна основа и подчиняването на дневния ред на България на дневния ред на Борисов или Пеевски, пък и на който и да е различен политик, е просто гротеска. Но основата би трябвало да бъде здрава, а не пропита с корупция и зависимости.

Коментарът е оповестен във фейсбук профила на анализатора Илиян Василев. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР