СподелиВинаги откровен, футболният мениджър на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че

...
СподелиВинаги откровен, футболният мениджър на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че
Коментари Харесай

Политическата мъдрост на Юрген Клоп: Тръмп е гаден. Брекзит е глупав. Социализмът е върхът

Сподели
Винаги прям, футболният управител на Ливърпул Юрген Клоп разгласи, че че ще напусне поста си след края на сезона. Той е един от най-политически ангажираните футболни треньори в международния футбол. А това е тъжна вест за политическите редактори в медиите. POLITICO подбра най-горещите му политически изявления.

Юрген Клоп, който е управител на Ливърпул от 2015 година, в петък направи изумителното изказване, че ще се отдръпна в края на сезона, като съобщи, че „ е изчерпал силата си “. Като един от най-хубавите модерни тактици в играта, Клоп е и до болежка прям по отношение на политическите си възгледи. това е рядко изключение в спорт, където общото предписание е да се заобикаля заемането на страна.

POLITICO погледна обратно към петте най-знаменити политически изявления на Клоп през годините:
Доналд Тръмп, Борис Джонсън и Найджъл Фараж са гадни
В подкаст от 2021 година Клоп остро подлага на критика популистките политици в Съединени американски щати и Обединеното кралство, поставяйки под въпрос качествата им да вземат решения.

„ Последните два избора – първият с Доналд Тръмп и по-късно с Борис Джонсън, са в действителност неприятен знак за целия свят “, споделя Клоп.

„ Защо разрешаваме на хора като Фараж и Джонсън да водят каквато и да е група от хора към някаква посока? “ попита той, добавяйки: „ Трябва да намерим система, в която да можем да сложим хора, които са в положение да решат проблемите ни … а не тези с най-смешната или най-странната прическа или каквото и да е друго. “
Брекзит „ няма никакъв смисъл “
Клоп, който е немец, се реалокира да живее в Обединеното кралство през октомври 2015 година – тъкмо преди референдумът за Брекзит през 2016 година. Размишлявайки върху акцията няколко години по-късно, той прикани за нов референдум за участие в Европейски Съюз.

„ Нека гласуваме още веднъж с вярната информация – не с информацията, която имахте към акцията за Брекзит “, сподели Клоп пред Guardian през 2018 година „ Очевидно не са били прави, не всички. Брекзит въобще няма смисъл “, добави той.
Социалната страна ръководи
Самоопределящ се с леви политически възгледи, Клоп се вписва добре в Ливърпул, който е клуб със мощни корени от работническата класа.

За книга от 2017 година Клоп съобщи пред немския публицист Рафаел Хонигщайн, че е „ ляв, несъмнено “.

„ Вярвам в обществената страна. “, сподели Клоп и добави: „ Ако има нещо, което в никакъв случай няма да направя в живота си, то е да гласоподавам за десните. “
Антиваксърите са като пияните водачи
Докато светът се опитваше да излезе от пандемията Covid-19, Клоп намерено атакува хората, които отказваха да се имунизират.

„ Това е малко като шофиране в нетрезво положение “, сподели той през октомври 2021 година „ Не се имунизирам единствено с цел да предпазя себе си, само че и с цел да защитя всички хора към мен “, прибавя треньорът. „ Не разбирам за какво това е ограничаване на свободата, тъй като, в случай че е по този начин, тогава възбраната за пиянство и шофиране също е ограничаване на свободата. “
Световното състезание в Катар „ не е вярно “
Малко преди началото на Световното състезание през 2022 година в Катар, Клоп разкритикува изискванията, при които дребната страна от Персийския залив получи правото да бъде хазаин на най-голямото футболно съревнование в света. И осъди публицистите, че не са го разобличили.

„ Там има прелестни хора и не всичко е неприятно. Но по какъв начин Катар се оказа хазаин в началото не беше вярно “, сподели Клоп на конференция две седмици преди началото на Световното състезание, и добави, че „ процесът не бе транспарантен, а доста хора взеха пари заради неверни аргументи. “

„ Всички сте публицисти. Трябваше да изпратите ясно известие, само че отказахте да пишете сериозни публикации за условия, които бяха пределно ясни “, добави той.

*Текстът е оповестен в „ Политико “. преводът е на ДЕБАТИ.БГ

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР