СподелиСреднодневните загуби на Русия във войната срещу Украйна се увеличават

...
СподелиСреднодневните загуби на Русия във войната срещу Украйна се увеличават
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия дава средно 500 жертви на ден на фронта

Сподели
Среднодневните загуби на Русия във войната против Украйна се усилват с всяка минала година.

От началото на пълномащабното навлизане броят на жертвите се е нараснал с над 500 души дневно, написа в обява на английското министерство на защитата в „ Екс “ (доскоро „ Туитър “), представена от Укринформ.

Британското ведомство се базира на данни от разузнаването.

В разбора се показва, че от началото на нашествието през февруари 2022 година насам съветските сили понасят приблизително по 658 жертви (убити и ранени) дневно. Всяка година междинният брой на дневните загуби (убити и ранени в бой) се усилва – от 400 през 2022 година до 693 през 2023 година и до 913 през първото тримесечие на 2024 година, показва Българска телеграфна агенция.

Британското министерство на защитата уточни, че намаляването на съветските загуби през март се дължи на по-малкото офанзиви против позиции на въоръжените сили на Украйна през последния месец.

На този декор украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че светът би трябвало да усети болката, породена на източноукраинския град Харков от съветските удари, и

възобнови апела си за „ политическа воля “ за обезпечаване на нужните на Украйна средства за противовъздушна защита, съобщи Ройтерс.

„ Напълно очевидно е, че наличните ни качества за противовъздушна защита не са задоволителни и това е явно за нашите сътрудници. И светът би трябвало най-накрая да чуе болката, която съветските терористи предизвикват на Харков “, сподели Зеленски.

Той добави, че „ по света има отбранителни системи, които могат да оказват помощ. Всичко, от което се нуждаем, е политическа воля за прехвърлянето на тези системи на Украйна “.

Зеленски от дълго време приканва за спомагателни американски зенитно-ракетни комплекси „ Пейтриът “, напомня от своя страна ДПА.

По-рано той сподели в телевизионно изявление, че страната му се нуждае от най-малко 25 от тези комплекси, с цел да отблъсне съветските въздушни офанзиви.

Както заяви локалната прокуратура, две съветски бомби удариха Харков по обяд в неделя, раниха петима души и предизвикаха вреди на 13 жилищни и други здания.

През нощта в петък при съветски въздушни удари в града починаха шестима души, а 11 бяха ранени.

В същото време съветските управляващи оповестиха, че обвинените за организирането на терористичното нахлуване в концертната зала „ Крокус сити хол “ в град Красногорск край Москва са
показали името на хипотетичния уредник на атентата, който им е заречен по един милион рубли (близо 10 хиляди евро) на всеки, които е трябвало да получат в Киев, заяви ТАСС.
Видео с разпита на обвинените от съветската Федерална работа за сигурност беше излъчено по Първи канал на съветската телевизия.

Според изказванията на един от обвинените лице на име Сайфуло им споделило, че би трябвало да отидат в украинската столица Киев, където ще им бъдат дадени по милион рубли.

Друг обвинен декларира, че им е била обещана помощ да пресекат украинската граница.

„ Ние тръгнахме за Киев, където трябваше да чакат парите – по един милион рубли. Сайфуло сподели, че там ще ни чакат на границата на Украйна момчета, които ще ни оказват помощ да преминем границата и да стигнем в Киев “, споделя той.

Междувременно заместител ръководителят на Съвета за сигурност на Русия и някогашен президент и министър председател Дмитрий Медведев назова водачите на Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия „ съучастници “ в нападението против „ Крокус сити хол “, зад което съгласно него стои Украйна.

В обява в платформата „ Екс “ Медведев написа, че „ същинските поръчители са бандеровските изроди, вашите ученици. А съучастници в това ликвидиране сте всички вие, (президентът на Съединени американски щати Джо) Байдън, (президентът на Франция Еманюел) Макрон, (премиерът на Англия Риши) Сунак, (канцлерът на Германия Олаф) Шолц и останалите “.

В нападението в Красногорск починаха 144 души, а 551 бяха ранени. Руските управляващи задържаха 11 души, от които четирима, всичките родом от Таджикистан, са упрекнати като непосредствени причинители.

Отговорност за терористичния акт пое клонът на групировката „ Ислямска страна “ в Афганистан, само че съветските управляващи настойчиво настояват, че зад организацията стоят „ украински националисти “. Украйна отхвърля да има връзка с нападението.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР