СподелиПо демографски данни положението е тревожно – българите намаляват. Но

...
СподелиПо демографски данни положението е тревожно – българите намаляват. Но
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Родна наша марка – плямпало без мярка

Сподели
По демографски данни ситуацията е обезпокоително – българите понижават. Но пък хубавата вест е, че се усилват българите, които схващат от всичко. Утре, в случай че би трябвало да изстрелваме наш Всезнайко на Луната, като в онази детска брошура, имаме огромен избор.

Горди сме, че подобен Всезнайко можем да командироваме в Пентагона – да смъмри американските генерали за качеството на техните бронирани машини „ Страйкър ”. Нали го чухте тук, на трибуната на Народното събрание, да ни изяснява, че американските бетеери гърмели като пуканки в Украйна. Тошко Й. схваща освен от пуканки, война и бойна техника, изрича се по всевъзможни въпроси – за бюджет, за „ Лукойл ” и за газ, за мехлем и праз. Припомняме: „ Тате маа пръжки с праз ” – е откъс от чалга-песен, шлагер на тв-шоуто, в което този Всезнайко дълги години се подвизаваше като сценарист, каквото и да значи това.

Друг Всезнайко, който редеше новините в една телевизия, в този момент изяснява по какъв начин би трябвало да се редят павета към площад „ Ал. Невски ”. Антон не стана кмет, за какъвто се гласеше, само че пък в този момент е общински консултант и не пропуща да поучава най-компетентно: за паветата трябвала пясъчна основа, след това сред тях трябвало да се залее асфалт… Драги ни Хекимяне, съветници доста, бачкатори, които да редят павета няма – другояче е елементарно да се редят вести или постове във фейсбук.

Имаме си и Всезнайка – устатата Татяна Дончева, която всичко втасала в политиката, та почна да се изрича и за футбола. Навремето, когато имаше една партия с едно Политбюро, това Политбюро решаваше футболните въпроси, а „ Работническо дело ” излизаше с уводни публикации „ Докога ще поносим недъзите на българския футбол? ” Днес Дончева е колкото цяло Политбюро (тя е Милко Балев, Добри Джуров и Борис Велчев – три в едно).

Изготвила е подготвена рецепта за футболни промени – сподели я по малкия екран: „ Хващате гьостерицата, смъквате ги данъчно, фалирате сдруженията, вършиме ги сдружения с нестопанска цел, да не се дават игрища на никакви футболни президенти, а да се употребяват европейски стратегии и средства на общините. “ Брей, че лесна работа било – Дончева може да патентова откритието си във футболната централа в Швейцария. А за какво не и да поеме поста на Боби Михайлов?

Но несъмнено най-мащабният Всезнайко е оня, който всеки ден се самопредлага за премиерското място, тъй като сегашният министър председател не се справял – ученият бил като малко дете. „ Защо са го пратили това момченце да си играе в този кабинет. То е немирно и с играчките не знае какво да прави. Той не знае по какъв начин да ръководи. Ако би трябвало, може да отида за един месец да опитвам, а в случай че нещата са по-успешни и рейтингът е по-висок, мога да остана “, разяснява Дилян Пеевски.

Безспорно Феномен е нашият Всезнайко – българска запазена марка.

Родна наша марка – дрънкало без мярка.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР