СподелиОбвиняемият за на гроба на патриарх Неофит Иво Димитров беше

...
СподелиОбвиняемият за на гроба на патриарх Неофит Иво Димитров беше
Коментари Харесай

Обвиненият за поругаването гроба на Неофит отива в психиатрия

Сподели
Обвиняемият за на гроба на патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на независимост от Софийския областен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение.

Пред съда Димитров сподели, че няма пари за юрист и не може да работи. Роден е в Добрич. Разказа, че живее до катедралния храм „ Св. Александър Невски “. Твърди, че там бил добре и не краде, спи в подлеза и няма телефон. Не е осъждан. Учил е до пети клас, работил по гробищата.

Според юриста му, психиатърът доктор Симов, който е провел среща с него посредством видеоконферентна връзка, имал първични усещанията, че Иво Димитров страда от шизофрения. Затова е лежал в болница.

Служебният бранител изиска експертиза, която да отговори на въпроса дали Димитров в действителност страда от психологично заболяване, оповестява Българска национална телевизия.Според магистратите, задържането под стража е прекомерно тежка мярка за такова обвиняване.

След произнасянето на съда прокурорът Зорница Щърбева посочи пред медиите, че обвиненият за поругаването на гроба на патриарх Неофит, на процедура няма да бъде освободен незабавно.

Иво Димитров ще бъде откаран първо до психиатрично заведение, където лекарите би трябвало да решат дали е неуравновесен.

Той може да бъде освободен от здравното заведение, единствено в случай че лекарите преценяват.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР