СподелиНикога не съм имал илюзии в принадлежността към българската нация

...
СподелиНикога не съм имал илюзии в принадлежността към българската нация
Коментари Харесай

Альоша им е Христос, паметниците са тяхната църква

Сподели
Никога не съм имал илюзии в принадлежността към българската нация на частта от обществото, която припознава Русия и производния на съветския руски империализъм монумент на Альоша като „ собствен Христос “.

Толкова им е християнството, толкоз им е българщината, любовта към Отечеството – постоянно под изискването на предпочитаната връзка с Москва. Толкова им е и християнството, което небрежно усвоиха след 1989 година – репликата „ Альоша е нашият Христос “ не е единствено осквернение, само че споделя всичко за природата на това идолопоклоничество, на русофилството и царепреконението като вяра, която има потребност от плебеи, от крепостни, от покорно подчинени, а не от свободни и осъзнати жители, които могат да дефинират и пазят своя интерес и когато той е друг от този на следващия цар в Кремъл.

Погледнете къде стои Альоша?

Той господства със своя „ Шпагин “ освен над града, над паметника на Левски, само че и над скромния монумент на руско-турската война – болшевишкото господства над съветското.

Ако има починали в руско-турската война и това дава съображение за памет и монумент, само че няма нито един умрял руски боец на българската територия, т.е. няма съображение да има монумент.

„ Альоша им е Христос “ – паметниците са тяхната черква и това споделя всичко, само че най-много за какво тези тотеми на АнтиХриста, идеологически опиати са потребни през днешния ден и на Путинова Русия и на нейните адепти у нас – вместо сериозно мислене /което ще се не разрешава в образованието там/, и независими хора, на тях им трябват религиозно вярващи, които да одобряват на сляпа религия, че България е обречена да бъде доминирана от Русия, а не да бъде равноправна част от Европа.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР