СподелиНародното събрание създаде временна комисия, която да разследва случаите на

...
СподелиНародното събрание създаде временна комисия, която да разследва случаите на
Коментари Харесай

Парламентът ще разследва случаите на полицейско насилие в София

Сподели
Народното събрание сътвори краткотрайна комисия, която да проверява случаите на полицейско принуждение в София от предишния четвъртък
по време на митинг против управлението на БФС.
За ръководител на комисията беше определен Атанас Атанасов от ПП-ДБ. При избора на ръководител в началото Атанасов не беше определен, само че след поискано прегласуване от депутатите на ПП-ДБ той беше определен.

Подкрепата на Атанасов пристигна с изключение на от неговата парламентарна група, само че и от групите на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Две обособени оферти за основаване на комисия беше импортирано от депутати от ПП-ДБ и Българска социалистическа партия.

Формално вкарването им дневния ред стана по предложение на ГЕРБ-СДС. Решението, което беше гласувано от Народното събрание пък, беше на процедура дефинирано от депутатите на Бойко Борисов.



В състава на комисията влизат: от ГЕРБ Рая Назарян, Радомир Чолаков и Маноил Манев; от ПП-ДБ членове са Атанас Атанасов, Надежда Йорданова и Явор Божанков; от „ Възраждане “ в комисията влизат Светослав Тодоров, Цвета Рангелова и Александър Арангелов;



от Движение за права и свободи определени са Хамид Хамид, Валентин Тончев, Халил Летифов; от Българска социалистическа партия членове са Иван Иванов, Иван Ченчев и Христо Проданов, а от Има Такъв Народ влизат Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Станислав Богдански.

Преди да бъде гласувана комисията от Има Такъв Народ желаеха основаването и на друга комисия, която да обясни политическия напън върху Министерство на вътрешните работи. Гроздан Караджов попита за какво Кирил Петков е спрял диалозите си с вътрешния министър Калин Стоянов от 17 август.

Според него това е станало, защото на предходния ден – 16 август, е бил погубен Алексей Петров, който, съгласно него, е бил „ политическият наставник “ за състав на държавното управление.



„ Кирил Петков дължи пояснение за това задкулисие, което сътвори сглобката “, обоснова се Караджов.

Според него би трябвало да бъде основана и комисия, която да проверява оказван ли е напън върху министри на „ Продължаваме промяната “ от депутати от партията.

От „ Възраждане “ желаеха те да имат собствен ръководител на комисията, защото не било редно ръководещите да проверяват сами себе си. Цончо Ганев съобщи, че групата на партията ще изиска идната седмица основаване на комисия за оказван политически напън в Министерство на вътрешните работи и в Министерството на електронното ръководство.

За комисията за полицейското принуждение гласоподаваха 123 депутати, 28 бяха срещу, а 31 – въздържали се.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР