СподелиЕвропейската комисия одобри финансирането на предпроектното проучване за нов мост

...
СподелиЕвропейската комисия одобри финансирането на предпроектното проучване за нов мост
Коментари Харесай

ЕК ще финансира проучване за втори мост над Дунав между България и Румъния

Сподели
Европейската комисия утвърди финансирането на предпроектното изследване за нов мост над река Дунав по маршрута Русе-Гюргево сред България и Румъния. Това заяви румънският министър на превоза Сорин Гриндяну.

Средствата ще бъдат обезпечени по линия на Механизма за свързване на Европа (МСЕ), по-специално по съставния елемент за военна подвижност. А Гриндяну разгласи новината, откакто организира среща с Катлийн Ан Кавалек, дипломат на Съединени американски щати в Румъния, и Джордж Цунис, дипломат на Съединени американски щати в Гърция.

Обсъдихме районната съгласуваност по оста север-юг, с акцент върху връзките сред Украйна, Молдова, Румъния, България и Гърция, както и пътните връзки като автомагистралата за Молдова (Плоещ-граничен пункт Сирет), плана Виа Карпатия (транснационална магистрална мрежа, свързваща Клайпеда в Литва със Солун в Гърция) в границите на самодейността „ Три морета “ и железопътните връзки “, сподели още румънският транспортен министър.

Гриндяну акцентира смисъла на пристанище „ Констанца “, което съгласно него може да се трансформира в „ отлична връзка сред логистичните направления в Централна, Западна и Източна Европа и Азия “.

Ден по-рано заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков също разяснява Дунав мост 2 на първата в страната районна конференция по плана „ Европа на Балканите: Общо бъдеще “.

Според министъра с румънската страна интензивно се работи за неговото създаване, защото той е от значително значение за възстановяване на транспортната съгласуваност по направлението север-юг, което го слага измежду значимите планове освен за България и Румъния, само че и за цяла Европа.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР