СподелиДвама съпредседатели на ДПС избра националната конференция на партията –

...
СподелиДвама съпредседатели на ДПС избра националната конференция на партията –
Коментари Харесай

ДПС след конференцията: За първи път българин начело на партията, но със съпредседател

Сподели
Двама съпредседатели на Движение за права и свободи избра националната конференция на партията – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Така за първи път българин застава отпред на Движението, само че това не е изненада. За нея приготви Ахмед Доган още преди няколко месеца, когато назова похвали Пеевски и го дефинира като “феномен “. Само че глобеният по Магнитски българин не оглавява еднолично партията, а с турчин – известния пловдивски доктор Джевдет Чакъров.

По предложение на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган номинациите им бяха гласувани в пакет – по този начин съгласно него новата парадигма на водачеството в Движение за права и свободи ще показва единството на партията.

Съпредседателството е контрапункт на едноличните решения, сподели в обръщението си Доган, който не участва персонално в залата.

Почетният ръководител предизвести, че избори „ две в едно “ крият риск от дестабилизация на страната.

Пред делегатите той очерта три съществени тематики: за възможни промени в НАТО и сигурността на Европа; провокациите, свързани с идните избори за Европейски парламент (ЕП); за смисъла на концепцията за двама ръководители на Движение за права и свободи в настоящия подтекст.

„ Докато днешната политическа класа е потънала в битката за постове и привилегии, Движение за права и свободи има шанса да насочи поръчка към българските жители за реализация на същинския дневен ред на гласоподавателя, да насочим напъните си към решение на огромните проблеми от действителната политика, съобщи в обръщението си към форума Юнал Лютфи, член на управлението на партията. Той очерта и какво се чака от новото управление като политики: завръщане на Движение за права и свободи при своите гласоподаватели, тъй като те са фундаментът на партията, връщане на доверието към Движението с съответни дейности, които да доведат до действително повдигане на стандарта на живот на симпатизантите на групировката, само че и на българските жители. Очаква се също да бъде изработен изчерпателен обзор на структурите по места, защото е имало такива, които от години са капсулирани от кадрова позиция. В тази връзка задача на новото управление се планува да бъде и набиране на млади и образовани хора.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР