СподелиДосега президент не е налагал вето върху закона за държавния

...
СподелиДосега президент не е налагал вето върху закона за държавния
Коментари Харесай

Радев заплаши с вето върху бюджета

Сподели
Досега президент не е налагал несъгласие върху закона за държавния бюджет, само че в случай че Народното събрание не озапти министъра на финансите, не изключвам и подобен вид. Това сподели пред публицисти в Бургас президентът Румен Радев.

Свидетели сме на серия от случки в региона на финансите, означи президентът.

Много ясно предизвестих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „ Булгартрансгаз “, добави той. Румен Радев уточни, че единствено за месец сдружението е натрупало 260 млн. дълг, приходи в бюджета няма, а това решение ни дискредитира и пред европейските ни сътрудници.

Недопустимо е и желанието на министъра на финансите за разпродаване на Държавния аграрен фонд, счита президентът. По думите му тази земя е стратегически запас и не може да бъде пиляна поради настоящи бюджетни потребности, нито да служи като отплата за невъзможността да се ръководят държавните финанси. Според Радев това отваря и опция за злоупотреби.

Призовавам рационалните политици от всички партии да пресекат тази случка, сподели още той.

Държавният глава разгласи началото на 21-вото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “, която се организира под неговия патронаж и е в поддръжка на деца, нуждаещи се от диагностика, лекуване и рехабилитация.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР