СподелиБезспорният шампион сред плодовете по съдържание на витамин С не

...
СподелиБезспорният шампион сред плодовете по съдържание на витамин С не
Коментари Харесай

Ето кой плод съдържа най-много витамин С

Сподели
Безспорният първенец измежду плодовете по наличие на витамин С не е цитрус, както може би очаквате, а кивито. Само един плод от него съдържа над 70% от нужното количество витамин С за деня. То е източник още на витамин К, Е, фолати, калий, калций, желязо, фосфор и доста други минерали. Антиоксидантите в кивито имат противовъзпалителен резултат.

Това може да способства в преодоляването на астматичните пристъпи. Понеже е богато на фибри, то е потребно и за червата. Фибрите подхранват потребните бактерии в тях и способстват за храносмилането, силата, усвояването на веществата от храната. Две кивита дневно могат да допринесат за понижаване равнищата на неприятния холестерол и триглицеридите. Поддържането на естествени равнища на липидите в организма пък намалява сърдечносъдовия риск и понижава вероятността от пораждане на сърдечносъдови произшествия, написа Дарик.

Кивито е потребно и за зрението и положителното положение на очите, тъй като лутеина и зеаксантина са антиоксиданти с мощно потребно влияние върху очното здраве. То се бори сполучливо с мастните натрупвания в артериите и по този метод намалява риска от формиране на тромби. Затова се предлага при проблеми със сърдечно-съдовата система. Може би не знаете, само че кивито съдържа ензима актинидин, който оказва помощ разграждането на усвоеното от организма месо, като изключително това се отнася за аленото месо. В узрялото киви се съдържат най-вече антиоксиданти. Този плод също по този начин е потребен за костната система поради богатото си наличие на витамин К. Според експертите кивито може да форсира заспиването.

Кивито е натурален източник на фолиева киселина. Тя е нужна изключително на бъдещите майки, с цел да предотвратят неврални недостатъци на плода и изкривявания на гръбначния дирек при бебетата. Чрез потреблението на киви можете да намалите болката в региона стомаха.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР