Спиртът често е използван като дезинфектант, но може да се

...
Спиртът често е използван като дезинфектант, но може да се
Коментари Харесай

Жена напръска леглото със спирт. Вижте какво се случи след това

Спиртът постоянно е употребен като дезинфектант, само че може да се употребява и за други цели. И към всичко останало, той е отличен козметичен артикул.
1. Отървете се от дървениците
Напълнете спрей-бутилка със алкохол и напръскайте в огромни количества по матраците и възглавниците. Тъй като дървениците снасят яйца е належащо интервенцията да се повтори няколко пъти, с цел да се уверите, че сте се освободили от този проблем.
2. Замяна на дезодоранта
Ако сте отпътували през почивните дни и сте не запомнили вашия дезодорант, не се тормозете. Просто напръскайте със алкохол под мишниците си. Той отстрани бактериите, които предизвикват неприятната миризма. Но би трябвало да бъдете внимателни и да го употребявате понякога, защото продължителната приложимост може да провокира неспокойствие на кожата.
3. Домашна чанта за лед
Ако поставите алкохол във фризера, то не се втвърдява изцяло, а се трансформира в студена маса. Защо е толкоз значимо? Благодарение на това му свойство можете да го употребявате при положение, че се нуждаете от леден компрес. Налейте в найлонов плик, който се затваря херметически 1 част алкохол и 2 елементи вода. Отстранете целия въздух и го поставете във фризера. След към час сместа ще доближи мечтаната консистенция. Можете да я употребявате при синини или, в случай че сте отвън дома, да охлаждате храната.
4. Убива въшките
Спиртът е съвършен за унищожаване на главови въшки. Напълнете флакон с дозатор със алкохол и прибавете няколко капки лавандулово масло. Излезте в градината или на балкона и напръскайте скалпа със сместа. Срешете косата с гребен, с цел да премахнете мъртвите въшки. Препоръчва се гребенът да се сложи в гореща вода и да се дезинфекцира за най-малко един час.
5. Почиства ушите добре
Много постоянно за разчистване на ушите се употребяват клечки за уши. Това е рисков способ, вследствие на което ушната тиня се придвижва по-дълбоко в ушния канал. За по-безопасно разчистване можете да употребявате бял оцет и алкохол. Те би трябвало да бъдат смесени в съд, навлажнете памучен тампон и почистете ухото.
6. Премахва лак за нокти
Много артикули за унищожаване на лак съдържат ацетон, който може да повреди ноктите, а мощната му миризма може да провокира гадене. Използването на чист алкохол може да бъде отлична опция. Това може да отнеме повече време, само че ноктите ще бъдат по-здрави.
7. Премахва раздразнението от врастнали косми
Врасналите косми са сложни за премахване. След като отстраните космите, някои сектори от кожата се покриват с червени петна. За да се справите с това събитие, би трябвало да минете деликатно кожата със алкохол, което ще отстрани раздразнението, оставяйки кожата гладка.
8. Почиства кожата
В състава на кремовете, употребявани за надзор на акне се съдържа бензил пероксид. Спиртът има същите характерности. Поради своите противовъзпалителни свойства освен дезинфекцира съществуващото акне, само че и омекотява кожата и предотвратява образуването на по-нататъшно раздразнение. Бъдете деликатни, нанасяйки спирта непосредствено върху засегнатите зони.
9. Бори се против херпеси
85% от хората са носители на херпесния вирус, само че той не се демонстрира при всички. Ако имате херпес, пробвайте да употребявате 70% изопропилов алкохол непосредствено върху засегнатата област. Това ще форсира лечебния развой.
10. Използва се за стерилизация на ръцете
Спиртът е отличен дезинфектант в домашни условия. Смесете 100 мл. алое вера с 50 мл. изопропилов алкохол и ще получите отличен антисептичен разтвор за ръце.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР