Спирането на доставката на дърва за огрев в Пещера ще

...
Спирането на доставката на дърва за огрев в Пещера ще
Коментари Харесай

Кметът на Пещера внася в прокуратурата сигнал за нарушения при доставката на дърва за огрев

Спирането на доставката на дърва за огрев в Пещера ще породи напрежение в локалното население, съобщи шефът на Южноцентрално държавно дружество в Смолян Ботьо Арабаджиев в диалог с кмета на общината Йордан Младенов. 

" Подобни дейности целят добиване на политически дивиденти и не е подходящо предприятието и стопанството да бъдат замесвани ", разяснява Арабаджиев. 



От Държавното горско стопанство „ Пещера ” прецизираха, че цените не са променяни през последните 8 години. Местното стопанство няма подписано съглашение с общината и не взе участие в обществена стратегия за обезпечаване на дърва за огрев. 

" Всеки жител, получаващ дърва за огрев, самичък дефинира метода им на доставка – със личен превоз или транспортна компания. Твърдението, че горското стопанство работи с транспортни компании е погрешно ", показват в позиция до медиите от ДГС „ Пещера “. От там допълват, че не избират компаниите превозвачи и нямат подписани контракти с такива. 

Според листата на искащите 1243 индивида са декларирали, че желаят да получат дърва. До момента над 350 души към този момент са закупили дърва, а други 36 жители, които са платили, не могат да получат дървата си, показват от Горското стопанство в Пещера.

Кметът на Пещера Йордан Младенов разяснява пред БНР:

" Като нямаме обществена стратегия за какво кметът прави лист и се подписва под него. Да си ги създадат от Горското! Ние вършим цялата административна тежест на целия развой.... Не общината звъни на компаниите и не Общината да ва описите на компаниите, които ще вършат транспорта. Самото Горско им дава листата с телефонния номер и адреса ".

Според Ботьо Арабаджиев задачата на Младенов е да извлече политически дивиденти от дейностите си.

" Не можем да приказваме за политически пристрастия. Днес сигналът ще бъде изпратен до прокуратурата и до министъра на земеделието ", съобщи кметът на Пещера Йордан Младенов.
Репортаж на Невена Петрова в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР