Спираме строежа в Мусагеница“! Никой инвеститор няма да налага силово

...
Спираме строежа в Мусагеница“! Никой инвеститор няма да налага силово
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Спираме строежа в „Мусагеница“! Градинката остава

" Спираме градежа в „ Мусагеница “! Никой вложител няма да постанова силово претенциите си на София. Зелената повърхност пред бл. 101 остава градинка. "

 

Това написа във Facebook ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. И изясни, че няма да се строи жилищен блок с близо 5000 кв.м. пред блок 101.

От през днешния ден жителите от кв. „ Мусагеница “ стопират ежедневния си митинг със затваряне на кръстовището на бул. „ Г. М. Димитров “ и бул. „ Драган Цанков “.

 

Постигнахме тази победа дружно! Благодаря им и за непримиримостта, и за разбирането, акцентира Георги Георгиев.


" Днес общинските съветници от всички политически групи - ГЕРБ, Демократична България, Българска социалистическа партия, „ Патриоти за София “, кмета на региона Петко Горанов – постигнахме триумф в извънредно тежките договаряния със притежателя на терена. С наш отчет предвиждаме теренът от над 1600 кв.м. да остане градинка със страхотните дървета в него. Обезщетяваме притежателя с различен парцел, който ще се обособи на бул. „ Александър Малинов “, далечен от жилищни здания. Той е част от огромно планово решение, с което спасяваме от застрояване още 15 зелени парцела в „ Младост “, уточни той.


" Фирмата на Петьо Блъсков, която е притежател на терена, ще би трябвало да заплати и парично обезщетение от над 830 000 лв. на общината за новия парцел, който ще получи.
Благодаря на жители на „ Мусагеница “, че ни поддържаха в напъните за намиране на законосъобразно решение. Благодаря и на сътрудниците общински съветници от ГЕРБ, Демократична България, Българска социалистическа партия, „ Патриоти за София “, с които месеци наред водихме изпълнени с доста нерви и висок звук договаряния с вложителя.
Съединението в действителност прави силата!
Следващият четвъртък общинския съвет ще утвърди предлагането ни и по този начин въпросът ще бъде дефинитивно решен ", добави шефът на СОС.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР