"Спейс Екс" (SpaceX) изстреля най-мощната ракета "Фалкон хеви" (Falcon Heavy)

...
"Спейс Екс" (SpaceX) изстреля най-мощната ракета "Фалкон хеви" (Falcon Heavy)
Коментари Харесай

Изстреляха най-тежката ракета в света Фалкон хеви

"Спейс Екс " (SpaceX) изстреля най-мощната ракета "Фалкон хеви " (Falcon Heavy) от космодрума Кейп Канаверал, от мястото, от което тръгваха историческите полети към Луната по програмата "Аполо ".

Основателят на "Спейс екс " и "Тесла " Илон Мъск разгласява в "Туитър " видео с автомобила "Тесла Роудстър " (Tesla Roadster) в орбита към Земята.

Можете ли да отговорите на загадката на Илон Мъск?

Илон Мъск дава обещание неща, които през днешния ден са невъзможни. Но получава овации

Автомобилът е от персоналната му сбирка. Червената Тесла с манекен в скафандър на кормилото бе изведена в космоса като част от изпитателния товар на "Фалкон хеви ".

View from SpaceX Launch Control. Apparently, there is a car in orbit around Earth. pic.twitter.com/QljN2VnL1O
— Elon Musk (@elonmusk) February 6, 2018
Ракетата е два пъти по-мощна от употребяваните до момента и най-мощната след "Сатурн 5 ". Смята се, че тя ще е идеалната ракета за отклоняване на хора в далечния космос.

Дълга е 70 м и е необятна 12 м. Съставена е от три ракети "Фалкон 9 " и е снабдена с 27 мотора. Стартовата й двигателна сила е към 2200 тона.

Както при ракетите "Фалкон 9 ", компанията си е сложила за цел всяка от първите три степени на новата ракета да се върне на Земята, с цел да бъде употребена още веднъж и да се понижат разноските.

Първите степени от мощната ракета към този момент се приземиха сполучливо назад на Земята.

Спейс Екс " увери, че "Фалкон хеви " може да отнесе два пъти по-голям потребен товар спрямо ракетата "Делта 4 хеви ", освен това за една трета по-малки разноски.

Президентът Доналд Тръмп поздрави Мъск и "Спейс Екс " за сполучливия старт на ракетата.

Congratulations @ElonMusk and @SpaceX on the successful #FalconHeavy launch. This achievement, along with @NASA’s commercial and international partners, continues to show American ingenuity at its best! pic.twitter.com/eZfLSpyJPK
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 7, 2018
В изявление за Си Би Ес в навечерието на полета Мъск означи, че е решил да прати колата "за наслаждение ". "Много хора не схващат за какво би трябвало да се изпраща автомобил към Марс ", продължи той.

"За това няма никакъв съответен мотив. Прави се за наслаждение и с цел да предизвикаме интерес измежду хората ", сподели той.

Мъск се отхвърли от заплатата си, с цел да стане още по-богат

Обикновено при тествания на нова ракета като потребен товар се употребяват бетонни блокове или части метал, продължи Мъск и дефинира това като "скучно ".

„ НАСА може да реши да я употребява (ракетата) като метод за бързо реализиране на проектите им за постигане до Луната и Марс “, съобщи по-рано Ерик Сийдхаус, учител по приложни авиационни науки от авиационния университет "Ембри-Ридъл ".

Изстрелването е „ нещо доста значимо даже за галактическа компания, която ежедневно се оправя с неща от този сан “.- сподели Джейсън Дейвис от „ Планетарното общество “, което разказва ракетата като „ митична “.

Стартът на ркетата бе следен и от Бъз Олдрин - водачът на лунния модул "Аполо 11 ", който извърши първото в историята пилотирано кацане на Луната.

"Това бе превъзходен ден за старт на ракета от моята обичана ракетна площадка ", написа той в "Туитър ".

"Спейс екс " към този момент е главен снабдител на Международната Космическа станция с контракт за 1,6 милиарда $ с НАСА.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР