Спецоперация на територията на РУ-Чепеларе по метода на широкообхватния контрол“

...
Спецоперация на територията на РУ-Чепеларе по метода на широкообхватния контрол“
Коментари Харесай

Спецакция в Чепеларе: Има ли установени нарушения?

Спецоперация на територията на РУ-Чепеларе по метода на „ широкообхватния надзор “ е била осъществена през вчерашния ден. В нея са се присъединили с изключение на полицейски чиновници, а и от Регионална дирекция „ Автомобилна администрация “-Пловдив, Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/, Агенция „ Митници “, Национална организация за приходите и чиновници на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

Извършените инспекции са били за съблюдаване на разпоредбите за времена на ръководство и отмора от водачите, извършващи публичен транспорт на пасажери и товари, техническа редовност на пътните транспортни средства, в това число нарушавания на габаритите, претоварване, неукрепени товари, нарушавания при потребление на тахографи, нередовни документи на водачи, нередовни документи на транспортни средства, товари, пасажери. Служителите на Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите са проверявали транспорта на артикули и товари , товарни коли над 3,5 тона за транспорт на артикули и товари с висок фискален риск.

След привършване на профилираната полицейска се регистрират следните резултати :

След осъществени инспекции на 19 автомобила и 21 лица , чиновници на РУ-Чепеларе и бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР-Смолян са съставили 2 акта за определяне на административно нарушаване и 4 броя фишове за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Връчен е един електронен фиш.

От АПИ са били осъществени 4 измервания за претоварване на ос и габарит. Съставен е 1 АУАН за извънгабаритен товар по чл.139 ал.1 т.2 пр.1 по отношение на чл.5 ал.1 т.1 б “А “ от Наредба № 11 на Министерство на регионалното развитие.

От ИА „ Митници “ е било подхванато едно в допълнение премерване на транспортирана акцизна стока /гориво/ и е било взето отношение с един акт за определяне на административно нарушаване.

От чиновници на БГ ТОЛ са тествани 11 автомобила от категория К1, 3 – от категория К2 и едно от категория К3. Не са открити нарушавания.

Служители на Национална агенция за приходите са ревизирали 11 автомобила и 11 лица . Съставен е един протокол за осъществена инспекция и слагане на пломба (ТСК-техническо средство за контрол). Няма открити нарушавания.

От чиновници на РД „ Автомобилна администрация “-Пловдив са били тествани 4 коли и не са били установени нарушавания.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР