Специалното германско полицейско звено арестува няколко души при акция в

...
Специалното германско полицейско звено арестува няколко души при акция в
Коментари Харесай

Арести в Берлин заради открадната 100-килограмова златна монета

Специалното немско полицейско звено арестува няколко души при акция в Берлин по отношение на грандиозния грабеж на 100-килограмова златна монета на стойност към 4 милиона $ от берлинския музей " Боде ", оповестява Ройтерс.

Кражбата беше осъществена през март.

Гигантската монета е канадска и е наречена " огромното кленово листо ". Тя е направена от 24-каратово злато.

На нея е изобразена английската кралица Елизабет II и е изписан номиналът й - 1 милион $. Пазарната стойност на монетата обаче се прави оценка на към 4 милиона $.

Тя е изсечена в Кралския монетен двор на Канада през 2007 година Диаметърът й е 53 сантиметра, дебела е 3 сантиметра. От едната й страна е изобразена английската кралица, а от другата - кленов лист.

Снимки демонстрират въоръжени служители на реда с качулки и парамедици пред парцел в региона на Neukoelln в немската столица.

" В момента организираме претърсвания и правим арести на няколко места в Берлин по отношение на проникването в музея " Боде " през март ", посочи берлинската полиция.

Полицията счита, че монетата е открадната от група крадци, която е проникнала в музея през прозорец, употребявайки стълба. Властите също подчертаха, че не изключват монетата да бъде претопена.

В музея се намира една от най-големите сбирки на монети с повече от 540 000 експоната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР