Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Щутгарт Mercedes-Benz

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Щутгарт Mercedes-Benz
Коментари Харесай

На път с Mercedes-Benz eSprinter

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Щутгарт

Mercedes-Benz изпрати предсериен автомобил eSprinter на специфичен тест драйв. Само с едно зареждане на батерията и без презареждане маршрутът водеше от музея на Mercedes-Benz в Щутгарт до летище Мюнхен и назад. Прототипът усвои маршрута с дължина 475 километра с консумация на сила от 21,9 кВтч на 100 километра чудесно. И това макар обстоятелството, че маршрутът е извънредно придирчив във връзка с потреблението заради огромния дял на автомагистрали и изкачването до Швабски Алб.

Новият Stromer ще излезе на пазара с три разнообразни размера акумулатори. За тест драйв беше определен предсериен автомобил с най-големия от трите разновидността. С оглед на практична настройка на автомобила за потребление на CEP (куриер, експрес, колетна услуга), беше определен извънредно дълъг eSprinter с висок покрив. Измерването на потреблението бе осъществено на 19 октомври 2022 година За да се основат действителни условия за експресна доставка сред Щутгарт и Мюнхен, пътуването не беше осъществено на затворена тестова писта или даже на тестов стенд, а във вътрешноградски трафик, както и по федерални пътища и автомагистрали.

По време на цялото шофиране, контрольор от TÜV Süd седеше до тестовия лидер на Mercedes-Benz на пътническата седалка. Като безпристрастен тестови орган, TÜV Süd удостоверява, че потреблението от 21,9 кВтч на 100 километра, реализирана съгласно арматурното табло освен това тестово шофиране от Щутгарт до Мюнхен и назад, е реализирана с едно зареждане на батерията и че автомобилът е в положително положение.

За да се симулира типично приложение за модела, пътуването мина от музея на Mercedes-Benz непосредствено до завода на Mercedes-Benz Унтертюркхайм по B10 в посока Гьопинген и до Улм. Там превключиха на аутобана, по A8 и A99, като маршрутът водеше до летище Мюнхен. След това се върнахме по аутобана в посока Щутгарт, където при Вендлингер Кройц пътуването продължи по B313 и B10 назад до музея на Mercedes-Benz.

Дължината на маршрута е 475 километра, като най-ниската права е на 210 метра над морското ниво, най-високата на 785 метра над морското ниво. След идването таблото с принадлежности сподели оставащ обсег от към 20 км.

С новия eSprinter Mercedes-Benz Vans ползва тактиката си за електрификация и акцентира своята лидерска рекламация „ Водещ в електрическото задвижване “. С три акумулатори и няколко разновидността на каросерия от панелен ван до шаси за каросерии, да вземем за пример, новият eSprinter е предопределен да отвори нови потребителски сегменти и пазари (в допълнение към Европа, Съединени американски щати и Канада за първи път).

В взаимозависимост от конфигурацията обсегът може да се усили повече от два пъти спрямо настоящия eSprinter. Новият eSprinter ще се създава поредно в Чарлстън (Южна Каролина/САЩ), Дюселдорф и Лудвигсфелде от втората половина на 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР