Специално видеообръщение на Кристалина Георгиева по повод поемането на 5-годишния

...
Специално видеообръщение на Кристалина Георгиева по повод поемането на 5-годишния
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева с видеообръщение: Аз се гордея, че съм българка

Специално видеообръщение на Кристалина Георгиева във връзка поемането на 5-годишния мандат като ръководещ шеф на МВФ от на следващия ден. Преди това българката беше изпратена с прочувствена гала в централата на Световната банка. Събраха се близо 1000 чиновници, имаше изненада - хоро, което българката поведе.


Кристалина Георгиева беше три години основен изпълнителен шеф на банката, а тази година за няколко месеца краткотраен президент. В своето послание тя акцентира, че е първият човек от разрастваща се пазарна стопанска система, който ще управлява Международния валутен фонд.
Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на МВФ: За мен е изключителна чест, че бях определена за идващия Управляващ шеф на Международния валутен фонд. Аз съм първият човек от разрастваща се пазарна стопанска система, който ще управлява Фонда, и би трябвало да си призная, че провокациите, с които ние сме се сблъсквали като нация и страна, доста ми помогнаха да се приготвя за този пост. Аз се гордея със мощната поддръжка на нашата страна, на страните от нашия район, както и на останалите разрастващи се и развити стопански системи. Тази поддръжка се дължи на моя опит през годините, в това число на това, което научих във времето на огромния стопански преход на нашата страна. Аз навлизам в служба във време, когато международната стопанска система е изправена пред доста опасности. В кратковременен проект целта ни е да подсигуряваме, че страните минимизират риска от стопански спад и са подготвени да се оправят, в случай че той настъпи. В дълготраен проект имаме огромна, благородна цел - да помогнем на страните да изградят по-силни стопански системи и да подобрят живота на хората си. За да реализираме тази цел е по-важно от всеки път да работим всички дружно. В това отношение МВФ има основна роля. Аз желая да благодаря на нашия министър председател Бойко Борисов, на държавното управление, работиха за моята кандидатура. благодаря на всички, които изпратиха пожелания за триумф, за поддръжката, която получих от толкоз доста от вас. Това е извънреден миг за мен, само че той е чест за целия ни народ. Аз се гордея, че съм българка. Вашата поддръжка е и огромна отговорност. Ще направя всичко по силите си да съставлявам страната ни сполучливо, изпълнявайки своите отговорности всеки ден. Благодаря.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР