Специално обучени кучета могат да допринасят в усилията да се

...
Специално обучени кучета могат да допринасят в усилията да се
Коментари Харесай

Изследване на Острова: Кучета засичат заразени с Covid-19

Специално подготвени кучета могат да способстват в напъните да се спре разпространяването на Covid-19, считат английски учени. Това може да се окаже доста потребно по летища или всеобщи събирания.

Изследователите са оптимисти, че резултатите с кучетата ще бъдат доста положителни, само че изследването не е изцяло приключено.

При направените първи опити кучетата вярно са засекли 88% % от случаите на инфектирани с вируса, само че погрешно са подбрали 14%, които в действителност не са носители на вируса. Кучетата имат 100 000 пъти по-силно подушване от хората и от дълго време се употребяват за разкриване на опиати или експлозиви.

Последни проучвания демонстрират, че някои породи кучета, изключително кокер шпаньоли и ретривъри, могат да подушат неповторимата миризма на болести, в това число рак, Паркинсон и малария.

Във към този момент упоменатото изследване 6 кучета са били подготвени да разпознават миризмата, която отделят хора с Covid-19 по употребявани от тях чорапи, маски и облекло.

В групата на хората с негативна проба е имало и такива боледуващи от различен вид вирус, само че кучетата сполучливо са установявали разликата.

Кучетата са съумели да надушат ковид даже, когато той е бил друг вид или даже, когато даден човек е нямал признаци и доста ниски равнища на вируса в организма. Четириногите помощници постоянно получават премия под формата на лакомство при вярно разпознат случай.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР