Специалният пратеник на ООН в разговорите между Скопие и Атина

...
Специалният пратеник на ООН в разговорите между Скопие и Атина
Коментари Харесай

Матю Нимиц призова Гърция да ратифицира Преспанския договор

Специалният делегат на Организация на обединените нации в диалозите сред Скопие и Атина по въпроса за името Матю Нимиц прикани Гърция да ратифицира контракта от Преспа, откакто македонската страна извърши своите отговорности, заяви МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

В писмена декларация, оповестена от пресслужбата на Организация на обединените нации, Нимиц съобщи, че държавното управление в Скопие на 16 януари публично е уведомило държавното управление в Атина и него, като специфичен делегат, че е приключена процедурата за смяна на конституцията в сходство с контракта от Преспа, с което е изпълнило своята част от отговорностите.

С неспокойствие чакам завършването на процеса по одобрение на контракта в Република Гърция, показва Нимиц. Организация на обединените нации и той, като медиатор, не престават да са отдадени на процеса и на съдействие с двете страни за дефинитивно решение на разликите сред тях, се споделя в известието.

Според информации от Атина Народното събрание на Гърция през днешния ден би трябвало да стартира процедурата по одобрение на Преспанския контракт. Председателят на Народното събрание Никос Вуцис съобщи, че чака цялата процедура да завърши с гласоподаване до края на тази седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР