Специалните служби на Франция и Белгия подготвят провокация с химическо

...
Специалните служби на Франция и Белгия подготвят провокация с химическо
Коментари Харесай

Франция и Белгия готвят провокация с химическо оръжие в Сирия, твърди Москва

Специалните служби на Франция и Белгия приготвят провокация с химическо оръжие в Сирия, настояват от съветското министерство на защитата. Целта била съветските въздушно-космически сили да бъдат упрекнати в нахлуване против цивилното население.
Провокацията щяла да бъде осъществена в зоната за деескалация в провинция Идлиб, оповестява в официално съобщение съветският Център за помиряване на враждуващите страни в Сирия. Там сътрудници на белгийските и френските служби се срещнали с полеви командири на терористичните групировки „ Хаят Тахрир аш Шам “ и „ Хурас пъкъл Дин “, както и с представители на псевдохуманитарната организация „ Белите каски “, написа още в официалното съобщение.
За участниците в бъдещата инсценировка били планувани по 100 $ на човек. Не било изключено за по-голяма меродавност да бъдат употребявани същински отровни субстанции. От 14 до 27 март белгийците снимали въздушни удари на съветски дронове по цели на терористите в зоната деескалация в провинция Идлиб. Кадрите щели да бъдат употребявани при монтажа на бъдещия видеоматериал.
Под контрола на французите пък на 23 март било доставено отровното вещество, евентуално на хлорна основа, под прикритието на бутилки с О2 и битов газ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР