Специална парламентарна комисия ще проверява сделката за продажба на енергоразпределителното

...
Специална парламентарна комисия ще проверява сделката за продажба на енергоразпределителното
Коментари Харесай

Парламентарна комисия ще проверява продажбата и приватизацията на ЧЕЗ

Специална парламентарна комисия ще ревизира договорката за продажба на енергоразпределителното сдружение ЧЕЗ и даже приватизацията му. Предложението беше импортирано от Българска социалистическа партия и беше подкрепено от ГЕРБ и всички останали партии.

Комисията ще се състои от 15 души, по трима от всяка парламентарна група и ще работи колкото е належащо. Първоначалното предложение на Драгомир Стойнев беше комисията да се състои от двама представители от партия и да работи един месец. Милен Михов от " Обединени патриоти " сподели, че комисията би трябвало да е от нечетен брой депутати и предложи в нея да влязат по трима депутати от партия, и да се събира колкото време е належащо. Предложението му беше утвърдено.

Предложението комисията да проверява и приватизацията на бившето държавно сдружение беше направено от Димитър Лазаров от ГЕРБ. Стойнев означи, че стартира да става подозрително в залата, само че от опозицията поддържат предлагането на ръководещите. Рамадан Аталай от Движение за права и свободи съобщи, че Народното събрание отново продължава да се подхлъзва по популизма. Според Аталай това е неприятен сигнал към предприемчивите, както и намесата в договорката на две търговски сдружения, едното следено от непозната страна.

Председател на комисията ще е Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия, а неговите съпартийци Таско Ерменков и Крум Зарков ще са членове. Членове на краткотрайна комисия от ГЕРБ ще са Делян Добров, Пламен Николов, Димитър Лазаров, от " патриотите " - Петър Петров, Николай Александров и Александър Сабанов, от Движение за права и свободи - Рамадан Аталай, Елхан Кълков и Сергей Кичуков, от " Воля " - Полина Цанкова, Албена Найденова и Пламен Христов.

Преминаването на собствеността на ЧЕЗ в ръцете на неразбираеми притежатели при неизяснени условия и непрозрачно финансиране е неприемливо от позиция на националната сигурност, сподели каза зам.-председателят на групата на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев в претекстовете за съдзаване на комисията. Не може Народно събрание да остане безразличен очевидец на протичащото се в стратегически бранш, какъвто е енергетиката, добави Стойнев.

Ще подкрепим предлагането на Българска социалистическа партия за анкетна комисия по проблема с ЧЕЗ, тъй като ще излезе цялата истина, с цел да се спрат спекулациите и заиграването със страховете на хората, сподели ръководителят на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов. Според него по този начин ще може да се показа на обществото обективната истина.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (101)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР