Специализираният съд пусна под домашен арест сина на бизнесмена Миню

...
Специализираният съд пусна под домашен арест сина на бизнесмена Миню
Коментари Харесай

Съдът пусна Стайко Стайков под домашен арест

Специализираният съд пусна под домакински арест сина на предприемача Миню Стайков – Стайко.

 
Специализираната прокуратура внесе през днешния ден в Специализирания углавен съд искане за установяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на Стайко Стайков. Стана ясно и че му е повдигнато ново обвиняване – за данъчни закононарушения за близо половин милион лв.. Първоначалното обвиняване на Стайко Стайков бе за присъединяване в проведена незаконна група, основана за разпространяване на акцизни артикули без бандерол, пране на пари и данъчни закононарушения.

 
„ Обвиняемият Стайко Стайков от 29 януари има и второ обвиняване, с изключение на за присъединяване в ОПГ, има обвиняване и за осъществяване данъчни закононарушения, за укриване на налози в размер на почти половин милион лв. “, сподели пред публицисти прокурор Ангел Кънев преди началото на съвещанието по мярката за неотклонение. Той уточни и че в сегашното произвеждане ще изискат от съда да назначи и петорна съдебно-медицинска експертиза с ядрено-магнитен резонанс.

 
Бизнесменът Миню Стайков е с наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража ”. Той бе арестуван при акция на Специализираната прокуратура в офисите на „ Винпром Карнобат “ ООД, „ Сис Индустрийс “ ООД и „ Топаз Мел “ ООД . Тогава на няколко лица бяха повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, основана за продажба на акцизни артикули без бандерол, осъществяване на данъчни закононарушения и пране на пари. По-късно бе натрапен запор над дружествените дялове и банкови сметки на предприемача, както и забрана над голям брой негови недвижими парцели в цялата страна – аграрни земи, жилища, здания.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР