Специализираният наказателен съд проведе разпоредително заседание и определи, че няма

...
Специализираният наказателен съд проведе разпоредително заседание и определи, че няма
Коментари Харесай

Спецсъдът даде ход на делото срещу бившия шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев

Специализираният углавен съд организира разпоредително съвещание и дефинира, че няма съображение за преустановяване или прекъсване на наказателното произвеждане против някогашния ръководител на Държавната комисия за енергийно и водно контролиране Ангел Семерджиев, упрекнат през юни 2017 година от Софийската градска прокуратура за длъжностно закононарушение, оповестиха от съда.
Още по тематиката
По делото е планувано намерено правосъдно съвещание за 28 октомври, като Семерджиев е притеглен към наказателна отговорност за това, че през 2011 година, в качеството си на длъжностно лице, за да аргументи щета на „ Овъргаз Инк. “ АД, не е внесъл за разглеждане от комисията тъжба против безмълвен отвод на „ Булгартрансгаз “ ЕАД да допусне „ Овъргаз Инк. “ АД да навлезе на пазара на природен газ непосредствено, без ходатайство на територията на България и да доставя природен газ на по-конкурентни цени.

Според обвиняването от действието са могли да настъпят немаловажни последствия – дестабилизиране на газовия пазар посредством опазване на монопола на „ Булгартрансгаз “ ЕАД в кратковременен проект, както и риск от налагане на наказания на Република България от Европейската комисия.

На идното съвещание ще бъдат призовани за разпит четирима очевидци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР