Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под

...
Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста шестима от разбитата банда за трафик на мигранти от Турция

Специализираният углавен съд дефинира най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража " на шестима от десетимата упрекнати на 26 септември 2019 година за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на мигранти от Турция през България към Сърбия и Западна Европа, оповестиха от пресцентъра на Апелативната профилирана прокуратура.

Съдът одобри настояването на Специализираната прокуратура, откакто откри съществуването на обосновано съмнение за осъществени от тях закононарушения, както и на действителна заплаха да се укрият или да повлияят на следствието.

На останалите четирима от групата прокуратурата наложи ограничения за неотклонение - "Парична гаранция " сред 5 000 и 10 000 лв., защото оказали подпомагане на следствието.

Десетимата участници бяха арестувани на 25 септември 2019 година в София и Костинброд при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП. При осъществените 28 претърствания на жилища и коли, както и персонални обиски, бяха конфискувани бяха таблети, телефони, радиостанции и други доказателства. Разследването откри, че от октомври 2018 година участниците набирали открили се в София и региона мигранти – искащи да бъдат нелегално изведени от страната към Сърбия и Западна Европа, поемали и мигранти, превеждани незаконно от Турция от други трафиканти. Групата уреждала превозването им до границата и прехвърлянето им в Сърбия с коли или през "зелена граница ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР