Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“

...
Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“
Коментари Харесай

Съдът задържа петима братя от Димитровград, обвинени за участие в група за лихварство и изнудване

Специализираният углавен съд дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на петимата братя от кв. „ Мрийно “ в Димитровград, упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за лихварство и изнудване посредством закани и принуждение, оповестяват от държавното обвиняване

Те бяха арестувани на 8 април 2019 година при интервенция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Димитровград и района.

Шестият брат от семейството, който също е взел участие в групата, се укри и е разгласен за общодържавно търсене. Според събраните доказателства групата е работила от седем години, през това време жертвите ѝ не са смеели да се оплачат от боязън за живота си. Братята давали заеми най-вече на малоимотни хора против високи лихви – най-често от 50 до 100%. При закъснение на връщането на заема, лихвите скачали двойно, следвали закани и физическо принуждение. При неспособност хората да изплатят задълженията си дружно с умножените лихви, участниците в групата посягали на техни недвижими парцели или склонявали някои от тях към проституция. Специализираният углавен съд одобри тезата на прокуратурата, че в случай че останат на независимост, упрекнатите могат да извършат други закононарушения или да се укрият.

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР