Специализираният наказателен съд гледа мярката за задържане на кметицата на

...
Специализираният наказателен съд гледа мярката за задържане на кметицата на
Коментари Харесай

Защитата на Иванчева: Това бе най-унизителното задържане, което сме виждали

Специализираният углавен съд гледа мярката за задържане на кметицата на „ Младост “ Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и медиаторът Петко Дюлгеров. Иванчева е упрекната за взимане на рушвет в изключително огромни размери, а заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров като помагачи. Адвокат Марковски, който съставлява Иванчева изясни, че карцерът и задържането са противозаконни, както и че събраните доказателства до този миг не могат да покажат сигурно, че тя е направила действието, съобщи кореспондент на Novini.bg

По думите му Иванчева е била подложена на психически офанзиви, с цел да направи самопризнание, само че тя няма какво да признава, откакто не е направила закононарушението, в което я упрекват, изясни той. Марковски оборва държавното обвиняване, че неговата подзащитничка е светнала от боята по белязаните пари, защото тя е имала доста малко следи по едната ръка и по носа. Той попита в зала: "Парите с нос ли се броят? "

Също по този начин юрист Марковски счита, че вложителят е направил провокация към предоставяне на рушвет, а такова действие е наказуемо. „ В подобен случай неговите показания могат ли да бъдат решаващи? “, попита бранителят.

Защитата на Иванчева вижда, че зад всичко стои претекстът тя да бъде отстранена от поста, който заема и се цели тя да бъде злепоставена. Затова Марин Марковски пледира пред съда кметицата на „ Младост “ да бъде неотложно освободена, с претекст, че най-сериозното доказателство против нея за взимане на рушвет не може да издържи, тъй като са единствено милиметри по дясната ръка.

В своя отбрана Иванчева съобщи, че няма желание да се укрива, че е задоволително разпознаваема и си е пуснала отпуск, с цел да не навреди на администрацията и следствието.

Адвокат Иванов, който е бранител на Биляна Петрова, изиска също тя да бъде освободена, защото жестоко са нарушени конституционните й права и задържането й е нелегално. Иванов изясни, че освидетелстването й е посочило, че светят лявата и дясната ръка от горната страна на пръстите й. „ Така не знам да се броят пари “, сподели той. Иванов изясни, че белязаните пари към този момент са върнати на притежателя Александър Ваклин.

Другият бранител на Петрова - Ирен Савова, която участва по време на задържането описа, че в нейната процедура не е ставала очевидец на такова унизително задържане. „ На двете не им бе разрешено да пият вода и да вървят до тоалетна. През цялото време бяха с белезници и даже, когато Петрова изиска да отиде до тоалетна беше съпроводена от следовател и не й бяха махнати белезниците “, описа тя. Тогава Иванчева е споделила, че няма да се подложи на такова нещо, даже и да й се спука мехурът, сподели още защитничката.

Също по този начин в залата стана ясно, че детето на Петрова е спряло да върви на учебно заведение, тъй като е в потрес, след задържането на майка си. Лично Петрова съобщи пред съда, че няма желание да се укрие и ще спомага на органите на правораздаването.

Адвокат Мариана Тодорова, която пази медиаторът Петко Дюлгеров изиска от съда нейният подзащитник да бъде освободен. Съдията да не гледа ограниченията дружно, а за всеки поотделно. Тя прикани в този случай нейният подзащитник не може да бъде обвинен по това тежко закононарушение. Тодорова разясни, че на никое място не се приказва за искане и предложение на пари по събраните доказателства.

Предстои Специализираният съд да се произнесе по отношение на ограниченията за задържане.
18

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР