Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Шестима полицаи отиват на съд, обвинени за такса спокойствие

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против шестима полицейски чиновници. Те са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група за искане и приемане на подкупи, оповестиха от прокуратурата.

Събраните по досъдебното произвеждане доказателства сочат, че групата е работила от 2017 година до 2019 година на територията на гр. София. Тя е била ръководена от Красимир Кръстев, контрольор в Четвърто районно управление (на МВР) на Столична дирекция на вътрешните работи. В нея взели участие четирима чиновници от същото Районно ръководство и чиновник от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “, съобщи trafficnews.bg.

Шестимата упрекнати са предадени на съд за това, че искалипари от шефове на търговски обекти в столицата, с цел да не бъдат осъществявани инспекции в тях. Търговците плащали ежемесечна такса „ успокоение “. Полицейските чиновници предупреждавали служащите в комерсиалните обекти и за идни инспекции по линия на търговията с подправени артикули и укриване на налози.

Ръководителят и членовете на незаконното съдружие са предадени на съд. Максималното наказване, което могат да получат, в случай че бъдат приети за отговорни, е „ отнемане от независимост “ от 5 до 15 години.

Припомняме, че през януари 2019 година Специализираният съд остави варестаобвинените.В залата тогава бяха доведени трима от арестуваните - Красимир Кръстев, Радослав Томов и Марио Дринцолов. Четвъртият - Георги Найденов, бешевлязъл по неотложност в болница.

Два дни преди акцията по залавянето им, Красимир Кръстев е подал молба за овакантяване. Според юриста му – заради здравословни аргументи. Той е бил и в тежък спор с различен от обвинените, само че не беше изяснено защо е бил разногласието им.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР