Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми 4 лица за участие в

...
Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми 4 лица за участие в
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата с подробности за ареста на боса на ФК Марек- Дупница Цв. Видински и групата му, действала на територията на Благоевград и Кюстендил

Специализираната прокуратура притегли като обвинени 4 лица за присъединяване в проведена незаконна за държане на акцизни артикули – цигари без бандерол, и разпространяването им най-вече на територията на областите Благоевград и Кюстендил (престъпления по член 321 и член 234, алинея 2 от НК).

Четиримата упрекнати са арестувани на 31. 05. 2022 година и 01. 06. 2022 година при профилирана полицейска интервенция на чиновници от бранш БОП-Благоевград под управлението и надзора на Специализирана прокуратура.

В хода на дейностите по следствието са осъществени 21 претърсвания на адреси и коли и персонални обиски. Иззети са 9760 кутии с цигари от марките „ Роял блу “, „ Уинстер класик “, „ Май смокинг “, „ Марк1 “, Колд Маунт “ и „ Норт “, 11 мобилни апарата и СИМ карти, 16 890 евро, 64 920 лв..

Разпитани са огромен брой очевидци, множеството от които пред арбитър.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от началото на 2019 година Нелегалните цигари осигурявал ръководителят на групата. Той ги разпределял на участниците, които от своя страна ги продавали на стекове. Установява се произходът на незаконната стока.

С постановления на наблюдаващия прокурор двама от упрекнатите, в т. ч. ръководителят на групата, са арестувани за период до 72 часа. Днес, 02. 06. 2022 година, за тях ще бъде импортирано искане в Специализирания углавен съд за установяване на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

На другите двама привлечени са избрани ограничения за процесуална насила „ парична гаранция “ и „ подписка “.

Вяра Василева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР