Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на шестимата задържани от Гольовците и Ропотамците |

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност шест лица за присъединяване в проведена незаконна група за противозаконна банкова активност (лихварство) и рекет на територията на Кюстендил и района.

Участниците в групата бяха арестувани на 9 септември 2020 година при полицейска интервенция на ГДБОП под управлението и надзора на Специализираната прокуратура. Те са от ромските семейства Гольовците и Ропотамците.

Според събраните доказателства те са предоставяли заеми против висока рента на лица, на които при закъснение заплащането на вноските са налагали душевен тормоз и побои. Това се удостоверява от голям брой очевидци и потърпевши от незаконната активност на групата, както и от събраните доказателства в хода на следствените дейности, оповестява прокуратурата.

С прокурорски постановления на шестимата упрекнати бе наложено задържане до 72 часа. Днес, 11 септември 2020 година, Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР