Специализираната прокуратура предаде на съд четиримата производители на фалшиви евро

...
Специализираната прокуратура предаде на съд четиримата производители на фалшиви евро
Коментари Харесай

Дават на съд фалшификаторите на евро и долари от Слънчев бряг

Специализираната прокуратура съобщи на съд четиримата производители на подправени евро и долари в хотел " Кантилена 2 " в Слънчев бряг.

Срещу тях е повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане на неистинен доларови и еврови банкноти и разпространението им в страната.

Припомняме, те бяха арестувани на 20 октомври предходната година при профилирана интервенция в курортния комплекс. В подземния гараж на хотел " Кантилена 2 " беше открита оборудвана печатница. На мястото бяха арестувани ръководителят на групата Иван Тодоров и притежателят на хотела Александър Крихтин, до момента в който произвеждали подправените банкноти.

Бяха конфискувани 23 009 листа с отпечатани и изображения на неистинен банкноти с номинал 50, 100 и 500 евро и 50 щатски $.

Тодоров е предаден на съд за ръководенето на групата от основаването й през януари 2018 година до неутрализирането й 20 октомври същата година. Той персонално е направлявал производството и разпространяването на фалшификатите - при 4 покупко-продажби продал на чиновник под прикритие общо 301 неистинен банкноти от по 100 евро и 297 банкноти от по 50 $. В дома му в Пловдив бяха открити 23 009 броя подготвени подправени банкноти в евро и долари на обща стойност 2 170 000 евро и над 100 000 щатски $.

От своя страна хотелиерът Крихтин дал помещение за незаконната печатница и бил директно зает в производството на подправените банкноти.

Иван Тодоров и Александър Крихтин са с ограничения за неотклонение " Задържане под стража ". Разпоредено е превеждането им в Софийския затвор. Другите двама предадени на съд са с избрани парични гаранции от по 5 000 лв..

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи съвещание по делото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР