Специализираната прокуратура предаде на съд Божидар Кузманов и деветима от

...
Специализираната прокуратура предаде на съд Божидар Кузманов и деветима от
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата пак предаде на съд Божо Кравата и групата му

Специализираната прокуратура съобщи на съд Божидар Кузманов и деветима от групата му, оповестяват от държавното обвиняване.
Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Божидар Кузманов и деветима участници в ръководената от него проведена незаконна група за убийства, насила, заличаване на имущество, наркоразпространение и полова употреба, работила в регионите на Слънчев бряг, Несебър и Банско.
Представените от обвиняването доказателства сочат, че Кузманов е наложил в групата методите на насила, изнудвания, нанасяне на телесни повреди и други силови дейности по отношение на лица, занимаващи се с комерсиална и таксиметрова активност в Слънчев бряг и Банско, за да заплащат месечни вноски на групата. По негова самодейност туроператори са били принуждавани да водят клиенти в заведенията, стопанисвани от компании на Данаил Петков и Николай Иванов. По предписание на Кузманов на 8 юни 2016 година в заведение „ 4 You “ в Слънчев бряг е погубен Александър Алексиев, осъществен е и опит за ликвидиране на Димитър Желязков (Митьо Очите – б.р.).
Като причинител на покушението над Алексиев пред Специализирания углавен съд ще дава отговор Тодор Славов, а за опита за ликвидиране на Желязков - Радослав Димитров и Георги Иванчев.
Обвинителният акт се основава както на събраните материални доказателства, по този начин и на заключенията на над 30 правосъдни експертизи и на показанията на 121 очевидци.
Повечето участници в групата бяха арестувани на 8 юни 2016 година след стрелбата в ресторант „ 4 You “. Тогава Кузманов се укри и бе разгласен за общодържавно търсене. Задържан бе на 19 октомври 2016 година, откакто се съобщи в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново. На 20 октомври 2016 година Специализираната прокуратура му повдигна обвиняване като началник на незаконната група.
Предстои насрочване на правосъдно съвещание в Специализирания углавен съд, оповестяват от Специализираната прокуратура.
Държавното обвиняване обаче пропуща да напомни, че „ упражнението” с предаването на съд на Божидар Кузманов-Божо Кравата и групата му се случва за повторно тази година. Причината е, че спецсъдът върна делото на прокуратурата за процесуални нарушавания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР