Специализираната прокуратура повдигна обвинения шест лица от столичния жк „Люлин“

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения шест лица от столичния жк „Люлин“
Коментари Харесай

Задържаха шестима души с 2 кг чист кокаин за черния пазар

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания шест лица от столичния жк „ Люлин “ за държане за разпространяване на опиати, най-много кокаин с високо качество. Те са арестувани на 27 февруари 2018 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Събраните доказателства сочат, че групата се е занимавала с държане и разпространяване на опиати (в това число на едро) от януари 2017 година Участниците са арестувани след дълготрайно наблюдаване и следене със СРС. Двама от групата са арестувани с 40 грама кокаин, до момента в който го доставят с автомобил в град на към 60 км от София. При последвалите претърсвания и изземвания на два адреса в жк „ Люлин “ са открити още към 1,9 кг чист кокаин.

За незаконната активност на групата са показания пред арбитър са дали десетина очевидци, извършен е и следствен опит. С прокурорски постановления на шестимата арестувани бе наложено задържане до 72 часа, импортирано бе и искане в Специализирания углавен съд за „ Задържане под стража “ за всеки от тях.

На 2 март 2018 година съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение на трима от участниците в групата, а на един – „ Парична гаранция “. Двама от упрекнатите за присъединяване в групата съдът остави без ограничения за неотклонение. По отношение на тях Специализираната прокуратура внесе митинг в Апелативния профилиран углавен съд с искане за налагане на ограничения за неотклонение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР