Специализираната прокуратура обвини ръководни кадри от гр. Септември за няколко

...
Специализираната прокуратура обвини ръководни кадри от гр. Септември за няколко
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура обвини ръководни кадри от гр. Септември за няколко престъпления

Специализираната прокуратура упрекна управителни фрагменти от гр. Септември за няколко закононарушения.

Заместник-кмет е упрекнат за умишлена занемареност, от която са настъпили вреди за общината за 78 511,05 лв., както и за закононарушение по работа. Обвинение за занемареност за 2 779 509,02 лева е повдигнато и на основния счетоводител на общината. Той е измамен под наказателна отговорност и за подписване на неизгодна договорка в съучастничество с кмета на община Септември Марин Рачев.

През интервала март 2016 година – март 2017 година, зам.-кметът на общината не е положил задоволително грижи в осем случая на предоставена работа на строителни компании по публични поръчки за ремонт на улици, детски площадки и библиотека в разнообразни селища в общината.

В множеството случаи заместник-кметът е бил акредитиран като възложител от кмета на община Септември, като договарял 100 % предплатено заплащане, без да изисква от изпълнителите парична гаранция за осъществяването на договорите.

Събраните доказателства сочат, че от 21 март 2017 година до 29 септември 2017 година, за да набави имотна полза за пазарджишко комерсиално сдружение, упрекнатият заместник-кмет превел предплатено цялата от контрактуваната сума от 35 880 лева за доставка на 40 улични стълба за голословно дълъг период - до 31 декември 2017 година

Главният счетоводител, в съучастничество с кмета Марин Рачев, не положил задоволително грижи за ръководство на повереното му имущество като сключил четири неизгодни контракта за сметопочистване и ремонтни действия, по които били платени неизвършени действия и услуги или такива на повишени цени по отношение на пазарните им стойности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР