Специализираната прокуратура е сключила поредното споразумение с престъпна група за

...
Специализираната прокуратура е сключила поредното споразумение с престъпна група за
Коментари Харесай

Безкомпромисната прокуратура се споразумя с нарокодилъри от Слънчев бряг

Специализираната прокуратура е сключила следващото съглашение с незаконна група за разпространяване на опиати. Така участниците в нея, които са признали виновността си, получават минимални санкции. Лидерът на групата и още един участник в нея са наказани на 3 години. Третият участник получава 2 години затвор, други трима от бандата са наказани на по 1 година и 10 месеца, 1 година и 8 месеца е наказването на петия наказан.

До съглашението се е стигнало към година и половина след ареста на групата. Те са работили над 2 години в Слънчев бряг, считат проверяващите. " Групата бе арестувана на 19 август 2016 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Слънчев бряг и покрайнината. Тогава бе открито, че участниците употребявали като хранилища за опиати наети от тях стаи в курортни комплекси в Ахелой и Св. Влас, които обитавали. Иззети бяха огромни количества опиати - кокаин, пико, амфетамин, марихуана, както и доста други доказателства, доказващи незаконната им активност ", написа в известието.

Въпреки ниските присъди прокуратурата регистрира делото като триумф. " Това бе едно от първите досъдебни производства, откогато Специализираната прокуратура наложи политиката на безкомпромисно противопоставяне против закононарушенията с висока социална заплаха - наркоразпространение, рекет, закононарушения против данъчната и осигурителната система ", написа в известието им.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР