Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите

...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите
Коментари Харесай

Задържаха 66 лица при спецоперация срещу търговия с гласове във Варненско

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с политическите права на жителите, битовата престъпност и запазване на публичния ред, се организира във Варненска област.

Специализираната интервенция се извършена през вчерашния ден от чиновници от „ Криминална полиция “, „ Икономическа полиция “ и „ Охранителна полиция “ в ОДМВР Варна, Зонално жандармерийско ръководство, Специализира полицейски сили, оповестиха от пресцентъра на ОДМВР - Варна.

Контролът бе осъществен в разнообразни посоки – престъпна, икономическа престъпност, както и съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата от водачи на моторни транспортни средства. Инспектирани бяха: заложни къщи, автоморги, автосервизи и депа, питейни и увеселителни заведения, търговски обекти, финансови и кредитни институции.

Криминалистите намереха и иззеха над два кг марихуана, метамфетамин и хероин, немалка сума пари и електронна везна. В хода на осъществените претърсвания са открити и голям брой описи с имена, персонални данни, както и пликове с пари и пропагандни материали за идните избори.

Изградени са седем КПП-та на територията на Провадия, оповестиха още от Министерство на вътрешните работи.

В рамките на акцията са тествани общо 1 920 жители, 1 601 автомобила, издирени са 6 лица. Съставени са 189 акта и санкции по фиш за определяне на административни нарушени. Задържани са 66 лица за период до 24 часа. Регистрирани са 19 закононарушения – пет от тях са по член 167 от Наказателен кодекс / по отношение на политическите права на гражданите/, а 11 са разкрити. Образувани са 16 досъдебни и три бързи производства. Съставени са 81 протокола за полицейско предизвестие по чл.64 и член 65 по ЗМВР./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР