Специализирана полицейска операция по пътна безопасност се проведе днес на

...
Специализирана полицейска операция по пътна безопасност се проведе днес на
Коментари Харесай

Акция на Пътна полиция в Пловдив по холандски модел, проверяват по няколко водача едновременно

Специализирана полицейска интервенция по пътна сигурност се организира през днешния ден на бул. „ Цариградско шосе” в Пловдив. Целта на акцията бе да се обърне внимание на водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата, както и да се реализира надзор на водачите на МПС.



Комисар Костадин Костов, шеф на отдел охранителна полиция се обърна с апел към младите водачи, да бъдат по-внимателни и виновни на пътя:

„ Целта на актуалната акция е да обърнем внимание на водачите на моторни транспортни средства и най-много на тези, които са с по-малък опит и стаж и да завишим тяхното внимание и държание във връзка с ръководството на транспортните средства. Да съблюдават разпоредбите за придвижване, да се преценяват с пътната конюнктура и с метеорологичните условия, с цел да спасим колкото се може повече човешки животи на пътя.”



„ На територията на регионална дирекция Пловдив годишно има огромен брой убити и ние сме на едно от челните места, за жалост, в тази отрицателна статистика и ранглиста, заради което с днешната акция желаеме да заострим вниманието на цялото общество и на всички жители и посетители на региона и да демонстрираме ресурса с който разполагаме и работим. Целта е да се опитаме да влияем на участниците в придвижването, с цел да предотвратим пътно-транспортни катастрофи и отрицателната статистика във връзка с ПТП-та с убити и тежко потърпевши. За страдание на наша територия станаха неколко тежки ПТП-та със самокатастрофирали млади водачи с не толкоз огромен стаж зад кормилото – от 6 месеца до 1 година опит като водачи. Два от случаите са на извънградски път – сред село Козаново и град Асеновград и сред село Строево и село Труд, при които водачите за жалост самокатастрофират и са със трагичен съдбовен край. Ще използваме случая да ви демонстрираме така наречения необятно обхватен способ или „ холандски метод”, при който се отбиват по едно и също време по 3-4 автомобила, съгласно броя на полицейските чиновници, които вземат участие на инспекцията на съответните МПС-та и водачи”, добави още Костадин Костов.

На водачите беше осъществена инспекция, както на тяхната документи, персонални документи, документи на МПС и талони, както и за преминат механически обзор на автомобила. Освен това водачите бяха тествани за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Намясто даже беше хванат и лидер с 1,06 промила алкохол в кръвта.

„ Целта на днешната профилирана полицейска интервенция е с изключение на реализиране на надзор, който се прави от полицейските чиновници с наличието на един от огромните булеварди на град Пловдив е да напомним в участниците на придвижването да бъдат деликатни и да не се поддават на непотребна страст, изключително по време на празниците. След осъществяване на регулярната инспекция от страна на полицейските чиновници, преди да си тръгне лидерът ще му бъдат връчени предоставените от районна дирекция „ Национална полиция” брошури със препоръки за ръководство при зимни условия. Когато забележим, че в автомобила се транспортна дете с детско столче в символ на внимание към него сме обезпечили и ще предоставим по една играчка. Основната концепция с нашето видео наличие е да напомним на всички участници в придвижването, на пасажерите, на велосипедистите и на пешеходците да съблюдаваме условията и с нашето държание да не застрашаваме човешки животи”, добави контрольор Ботьо Гергинов – представител на КАТ.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР