Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение се извършва

...
Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение се извършва
Коментари Харесай

Стиснати ли? Катаджии погнаха габровци!

Специализирана полицейска интервенция по сигурност на пътното придвижване се прави на територията на област Габрово.

Началото бе обещано тази заран на сектор от Габрово - Севлиево, при разклона за село Чавей, в наличието и на публицисти. Акцията е по метода „ широкообхватен надзор ”. В нея вземат участие чиновници от Областната дирекция  на Министерство на вътрешните работи в Габрово, както и териториалните структури на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), Изпълнителна организация (ИА) „ Автомобилна администрация “, Агенция " Митници " и Национална организация за приходите (НАП). Акции текат и в територията на районните ръководства в Севлиево, Дряново и Трявна, осведоми Българска телеграфна агенция.

Операцията е за надзор на използването на алкохол и наркотични субстанции, недееспособност, лишаване на преимущество на пътните транспортни средства, потребление на предпазни колани и системи за обезопасяване на водачи и пасажери в моторните транспортни средства (МПС), за потребление на защитни каски, съблюдаване на възбраните за прилагане на мобилни телефони при ръководство на МПС. Осъществява се и засилен надзор над водачите на товарни коли, рейсове, на двуколесни и триколесни МПС, както и над водачите на колела.

Контрол от страна на чиновниците на ИА „ Автомобилна администрация “ е на времето за ръководство и почивки от страна на водачите, извършващи публичен транспорт на пасажери и товари, техническа редовност на пътните транспортни средства, нередовни документи на водачите, транспортното средство и транспортираните товари. Контрол от страна на чиновниците от Агенция " Митници " се реализира за транспорта на артикули и товари. От страна на чиновниците на АПИ се управлява за нарушавания на габаритите, претоварване на ППС и нарушавания, касаещи пътни такси. Национална агенция за приходите ще реализират надзор на товарни коли на 3.5 тона за транспорт на артикули и товари с висок товарен риск.

Специализираната полицейска интервенция ще продължи през целия ден, допълват от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи - Габрово.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР