Специализирана полицейска операция е проведена на 20 март на територията

...
Специализирана полицейска операция е проведена на 20 март на територията
Коментари Харесай

Множество арестувани при спецоперация на полицията в Сливенско

Специализирана полицейска интервенция е извършена на 20 март на територията на ОДМВР-Сливен за противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региона, сектори, махали и квартали, в осъществяване на заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Екипи на ОДМВР-Сливен и районните ръководства, взаимно със чиновници на бранш „ Специални тактически дейности “, „ Зонално жандармерийско ръководство “-Бургас, РДГ-Сливен и ДГС-Котел са направили инспекции на транспортни средства , търговски обекти, обекти за продажба и предпазване на дърва за огрев, заведения, игрални зали, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и други.

Разкрити са закононарушения против собствеността, личността, интелектуалната благосъстоятелност и по линия „ Наркотици “. В поделенията на ОДМВР-Сливен по Закона за Министерство на вътрешните работи с полицейска марка до 24 часа са арестувани 12 лица . Осъществен е надзор на лица, склонни към осъществяване на противоправни действия. Съставени са 34 протокола за предизвестие .

На територията на РУ-Сливен са разкрити обири на персонални движимости и кабели от фотоволтаични паркове . Служители на сектори „ Петолъчка “ и „ Надежда “ са задържали мъж на 35 години за домова кражба в село Тополчане и 4 малолетни момчета за кражбата на кабели.

В хода на интервенцията са получени сигнали за една джебчийска кражба, кражба на лек автомобил и две обири на колела . След осъществените незабавни издирвателни дейности причинителите са арестувани в границите на деня от чиновници на бранш „ Криминална полиция “ към РУ-Сливен и сектор „ Надежда “. Част от инкриминираните движимости са конфискуван и предадени.

По време на интервенцията е получен сигнал за нанесена лека телесна щета на 31-годишна жена в изискванията на домашно принуждение. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

На територията на РУ-Нова Загора са разкрити една джебчийска кражба и една домова кражба. Задържани са двама престъпно проявени мъже .

Полиция. Снимка: ОДМВР-Сливен

В хода на интервенцията на територията на РУ-Котел са получени сигнали за две кражби- на персонални движимости от парцели в село Градец и село Мокрен. Извършителите са открити и арестувани.

По линия „ Наркотици “ в поделенията на РУ-Котел, РУ-Нова Загора и РУ-Твърдица с полицейска мярка за 24 часа за владеене са арестувани трима мъже и три дами . В тях са открити и конфискувани разнообразни по грамаж опаковки, съдържащи наркотични субстанции.

В хода на интервенцията са осъществени инспекции в търговски обекти за определяне на закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност. В търговски обекти, намиращи се в град Сливен и село Градец, е открита нерегламентирана продажба на артикули с търговски марки, обект на авторско право , без единодушието на притежателя на изключителното авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната благосъстоятелност. Иззети са разнообразни спортни продукти. Образувани са досъдебни производства.

При контрола по съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата са тествани 546 транспортни средства и 895 лица. Съставени са 94 акта за административни нарушавания, 126 фиша и 151 електронни фиша за скорост.

По време на интервенцията 39-годишен мъж от град Сливен , лидер на лек автомобил „ Опел Астра “, е заловен да ръководи след приложимост на наркотични субстанции .

Проверката е осъществена в 17:20 часа в сливенския квартал „ Сини камъни “. Пробата за приложимост на опиати, осъществена на място е посочила позитивен резултат. На лидера е публикуван ваучър за здравно проучване. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно произвеждане.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР