Специализирана лаборатория в Унгария потвърди надеждността на руската ваксина срещу

...
Специализирана лаборатория в Унгария потвърди надеждността на руската ваксина срещу
Коментари Харесай

Унгарска лаборатория: Руската ваксина е надеждна

Специализирана лаборатория в Унгария удостовери надеждността на съветската ваксина против ковид " Спутник V ", първата партида от която бе доставена в Словакия на 1 март. Това заяви през днешния ден телевизия ТА-3, като цитира словашкия здравен министър Владимир Ленгварски, съобщи ТАСС.

Министърът посочи, че неговото ведомство е получило от унгарските здравни управляващи публична информация, съгласно която проучването на " Спутник V " е завършило сполучливо. За да бъдат избрани по-нататъшните стъпки на Словакия по отношение на съветската ваксина в складовете на страната, предстоят съвещания с специалисти и с представители на Русия, добави той, заяви Българска телеграфна агенция.

Бившият здравен министър на Словакия Марек Крайчи, който бе измежду основателите на покупката на " Спутник V " - препарат, нерегистриран в Европейски Съюз, съобщи в четвъртък, че страната не е длъжна да изкупи напълно всички контрактувани с Русия количества ваксина. " Настоях в контракта да се включи точка, съгласно която, в случай че съветската страна в течение на месец не ни достави най-малко 50 на 100 от обещаното количество ваксини, Словакия може едностранно да се отдръпна от контракта. Това може да бъде направено още в този момент. Можем да продадем получените дози ваксина на трета страна ", сподели Крайчи. Той напусна министерския си пост през март поради държавната рецесия, провокирана от покупката на " Спутник V ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР