Специалистите твърдят, че ходенето благоприятства увеличаването на клетките на имунната

...
Специалистите твърдят, че ходенето благоприятства увеличаването на клетките на имунната
Коментари Харесай

Колко точно трябва да ходим, за да отслабнем

Специалистите настояват, че ходенето благоприятства увеличението на клетките на имунната система на нашето тяло, доста повече, в сравнение с в случай че не се движим. Важното е обаче да знаем какъв брой тъкмо би трябвало да вървим, с цел да получим мечтаните резултати.

Оказва се, че би трябвало да вършим по 10 хиляди крачки дневно , което е еквивалентно на двучасова разходка , в случай че имаме за цел да подсилим имунната си система. Ако задачата ни обаче е да загубим тегло, ще би трябвало да увеличим стъпките и да стигнем 12 хиляди . Това е еквивалентно на 10 км дневно, в допълнение към, несъмнено, поддържане на съответна диета.
 Снимка 377925

Не бива да чакаме чудеса с отслабването въпреки всичко, тъй като съгласно специалистите, единствено в случай че успеем да надминем 17 500 ежедневни крачки ( към 13.6 км ), това може да се схване като аеробно упражнение и да свалим някое друго ненужно килце. Тези нужни ни стъпки и километри се равняват на повече от три часа вървене с обикновено движение. Същите резултати реализираме и с половин час интензивен спорт.

Въпреки това, ходенето е приятна опция за физическа интензивност, изключително в случай че и климатичните условия го разрешават. Освен това не натоварва толкоз мускулите ни (или най-малко не се усеща), не се потим по този начин интензивно, а и не ожадняваме като след подготовка във фитнеса.
 Как ходенето оказва помощ на творчеството
Как ходенето пеш ни прави по-креативни

Повече придвижване за по-добри хрумвания

Трябва да имаме поради обаче, че без значение дали задачата ни е да поддържаме имунната си система, или да отслабнем, належащо е да вървим редовно, тъй като с вървене понякога няма да реализираме съвсем никакви резултати. Ако желаеме да усетим разликата, би трябвало да превърнем ходенето в табиет и да вършим дълги разходки най-малко два пъти седмично, поучават от Hola.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР