Най-малко 153 души са загинали при внезапни наводнения в Северен

...
Най-малко 153 души са загинали при внезапни наводнения в Северен
Коментари Харесай

Повече от 150 са загинали при внезапни наводнения в Афганистан, съобщи правителството

Най-малко 153 души са починали при неочаквани наводнения в Северен Афганистан, провокирани от проливни дъждове, заяви талибанското Министерство на вътрешните работи.

В събота представителят на министерството Абдул Матин Кани уточни броя на ранените на 138 души в три провинции, заяви организация Ройтерс.

Проливните дъждове в петък доведоха до наводнения в няколко региона на страната, като се притеснява, че броят на жертвите ще пораства.

Забихула Муджахид, основният представител на талибанското държавно управление, сподели в обява в обществените медии в събота, че „ стотици... са починали при тези бедствени наводнения, до момента в който забележителен брой са претърпели пострадвания “.

Освен Баглан на север, провинциите Бадахшан на североизток, централен Гор и западен Херат също бяха мощно наранени, написа той на X, добавяйки, че „ огромното опустошаване “ е довело до „ обилни финансови загуби “.

Международната организация по миграция (МОМ) на Организация на обединените нации сподели пред организация Агенция Франс Прес в събота, че повече от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР