Специалистите предупреждават за нова вълна на епидемията и препоръчват масова

...
Специалистите предупреждават за нова вълна на епидемията и препоръчват масова
Коментари Харесай

РНК ваксините могат да осигурят траен имунитет срещу коронавируса

 Специалистите предизвестяват за нова вълна на епидемията и предлагат всеобща имунизация. Междувременно ново изследване даде вяра, че РНК имунизациите могат да обезпечат дълготраен имунитет против ковид.

Изследване на американски учени е на път да даде отговор на един от най-задаваните въпроси, а точно - какъв брой дългогодишен имунитет построяват имунизациите против ковид и по-конкретно тези, които са основани въз основата на осведомителна РНК.

" Много обещаващо изследване, евентуално ще потвърдят един дългогодишен имунитет - доживотен. Ако всички имунизирани или огромен % от имунизираните имат доживотна защита, това значи, че обществото ще бъде защитено вечно от COVID-19 ", счита доктор Христиана Бацелова - епидемиолог и учител в МУ – Пловдив.

Учените откриват, че препаратите на Pfizer и Moderna дават дълготрайна отбрана против новите разновидности на вируса.

" Те потвърждават, че даже на 4 месец от слагане на първата РНК ваксина, в лимфните възли има дейна защита, а те са виновни за пожизнената защита против разнообразни микроорганизми ", изясни доктор Бацелова.

А до момента в който изследванията в тази посока не престават, експертите у нас приканват за всеобща имунизация.

" Практиката демонстрира, че две дози доста по-добре защищават. Моралът изисква, когато ти дават опция да се предпазиш от заболяване, вероятно от гибел, да предпазиш околните си ", сподели епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

Една от аргументите, които акцентират, е задаващата се нова вълна.

" Доказването на " Делта " вид е фактически алена лампичка освен за здравната система, само че и за цялото общество. Това е нещо, което ни сигнализира. Към момента обстановката е доста добра, само че в края на август ни чака нова вълна ", предизвести тя.

Затова и рекомендацията е имунизацията да се направи през лятото, с цел да е предпазен организмът през есента,когато се чака нов пик на епидемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР